Afusellament 3 de maig

Páginas: 3 (739 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2011
ACTIVITAT DEL LLIBRE, PÀG. 348:
1. Analitza l’obra:
EL TRES DE MAIG DE 1808
* Fitxa tècnica:
- Obra: El tres de maig de 1808.
- Autor: Francisco Goya (Fuendetodos, 1746 – Bordeus, 1828).- Cronologia: 1814.
- Estil: neoclàssic – romàntic.
- Tècnica: oli sobre tela.
- Tema: històric – al·legòric.
* Descripció formal:
Línies compositives:

Goya contraposa el desordredel grup de l’esquerra amb l’ordre del grup de la dreta. El bé que és la llum representa el grup de l’esquerra, i el mal que és la foscor representa el grup de la dreta. La línia de fa que potenciï elrealisme del tema representat. Es pot dir que és una composició tancada.

Perspectiva:
El grup dels afusellats i els soldats representen el triangle compositiu de l’obra. Les diagonals donendinamisme al quadre. També les dues diagonals marquen la profunditat del quadre. La ratlla de l’horitzó alta fa que l’espectador es converteixi en un protagonista més i, alhora potencia el realisme deltema representat. Els violents escorços en les figures dels morts donen molta profunditat a aquest quadre excel·lent.

Cromatisme:
La llum serveix per il·luminar amb força els personatges del’esquerra, mentre l’ombra envolta els soldats de la part dreta. La gamma cromàtica força reduïda, ocre, negre, blanc, groc i vermell, potencia el dramatisme de la escena, alhora que unes pinzellades llarguesi obertes accentuen la expressivitat del conjunt. Llum i color, ajuden a crear una gran profunditat.

* Temàtica
Iconografia: La composició s’articula en dos grups. A l’esquerra es pot trobaruna un conjunt de persones, unes mortes, d’altres abans de l’execució i un grup que espera el seu moment amb por. A la dreta es pot apreciar l’escamot de soldats arrenglats en diagonal. Destaca moltl’expressivitat dels personatges, a partir d’actituds violentes, i alhora amb una sàvia descripció de les actituds: por, horror, resignació, heroisme,etc. Per contra els soldats francesos semblen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 3 De Maig De 1808, Goya
  • Comentari D'Art: 3 De Maig De 1808
  • Fitxa tècnica. 3 de maig. goya
  • Els Afusellaments Del 3 De Maig, Goya Comentari
  • Afusellaments del 3 de maig
  • anàlisi quadre 3 maig
  • EL MAIG FRANCÈS
  • Maigos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS