Agricultura de plantacion

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2012
Agricultura de plantacio

L'agricultura de mercat és la forma d'agricultura en la qual la producció està destinada a ser venuda i l'autoabastiment és un aspecte secundari. Pot ser de caràcterintensiu o extensiu. S'oposa a l'agricultura de subsistència.

Les seves característiques són:

*Mecanització del camp.
*Especialització agrària en un o uns pocs productes.
*Ràpida comercialitzaciódels productes agraris.

És un model que es caracteritza per l'ocupació de molta maquinària i de modernes tècniques de cultiu. Les seves produccions són enormes i s'orienten cara al mercat nacional ointernacional. L'especialització i tecnificació permet abaratir costos de producció, i l'ingrés suficient per invertir en generar noves tècniques. Així a causa de avenços tècnics postindustrials, enl'actualitat no és absolutament necessari tenir extensions enormes de terrenys conreats, sinó també especialitzar-se en certs productes cotitzats i utilitzar tecnologia lleugera que permeti majorrendiment (ig hidroponia).
-Tipus:
Agricultura especialitzada: és pròpia dels EUA i en gran part d'Europa. Es Basea en grans explotacions (latifundis) dedicats al monocultiu. Aquest producte es plantaany rere any i només es canvia de cultiu si el mercat ho exigeix ​​(quan baixa la demanda de fet definitiu). Als Estats Units les grans zones que es dediquen al mateix cultiu es denominen belts(cinturons): del blat de moro, del cotó, del tabac, dels productes lactis, etc. Empra molta maquinària i modernes tècniques de cultiu.

Agricultura mediterrània: es dóna en els països costaners al marMediterrani ia Califòrnia. A les zones de secà produeix amb baixos rendiments els cultius tradicionals de la Conca del Mediterrani (amb milers d'anys d'antiguitat, des de la invenció i la difusió del'agricultura) denominats trilogia mediterrània: blat, vinya i olivera. En les hortes de regadiu: fruites i verdures. I en els hivernacles cultius tropicals: pinya, mànecs, alvocat. Part de l'èxit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agricultura y plantaciones en Rep. Dom.
  • Agricultura De Plantacion
  • Agricultura y Plantaciones, Rep. Dom.
  • Agricultura y plantaciones frank moya pons
  • Plantaciones
  • Plantacion
  • Plantación
  • Plantaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS