Akdkdjs

Páginas: 6 (1352 palabras) Publicado: 12 de enero de 2012
Anàlisis del temps

L'obra de Maria Rosa està dividida en tres actes, aquesta no segueix el dia a dia, sinó que trobem salts en el temps:

Durant el primer acte ja estan construint la carretera, culpen a l'Andreu per la mort del capatàs, a aquest l'envien a Ceuta, a la presó. Aquest acte acaba amb la tràgica mort de l'Andreu.

El segon acte, passen 15 mesos després de la mort de l'Andreu,la Maria Rosa no aconsegueix superar la mort del seu marit. Poc a poc s'adona que està enamorada d'en Marçal, però ella no vol ser infidel al seu marit i evita al Marçal. Però ell convençut del que vol posa en compromís a la Maria Rosa. Mentres tant, els altres treballadors de la carretera intenten que els paguin la quinzena.

Finalment, al tercer acte, els paguen la quinzena i ja han acabat deconstruir la carretera. En Marçal i la Maria Rosa es casen i, ho celebren tots junts.

Espais i escenaris

-Al primer acte es troben :
· a la carretera.
· casa molt pobre.

Al matí (espai temps)

Al segon acte es troben:
· a l'interior d'una casa.

Al vespre (espai temps)

Al tercer acte es troben:
· a l'interior d'una casa molt pobre.

Al vespre (espai-temps)

PersonatgesAquesta obre trobem una sèrie de personatges, uns vuit més la gent del poble, de classe social baixa:

- La Maria Rosa és el personatge protagonista, perquè al seu voltant gira tota l'acció. És la germana d'en Quirze, per tant la cunyada de la Tomasa. Es una dona jove, casada amb l'Andreu. Es dedica a rentar la roba de la gent que treballa a la carretera. Al principi de l'obra la trobem moltenamorada del seu marit, que el va conèixer mentre berenaven.

- En Badori és un personatge que no era del poble, es a dir, que arriba nou, i comença a treballar a la carretera. S'enamora de la Maria Rosa. És un home que sempre va amb franquesa parlant amb la gent, també és valent perquè s'enfronta amb en Marçal.

- La Tomasa és la dona d'en Quirze, per tant cunyada de la Maria Rosa. Una donamolt treballadora, valenta, que si cal s'enfronta amb els homes, és un personatge on s'aprecia molt la seva personalitat, és una persona histriònica perquè canvia molt d' estat d' ànim. Critica molt a la Maria Rosa perquè no entén que es compadeixi de ella mateixa, però al final es troba que li estima i li intenta ajudar en tot el que cop.

- En Calau treballa a la carretera. No fa un papermolt important, ell només vol aconseguir diners per després poder-se casar amb una noia.

- En Gepa en realitat es diu Anton, treballa a la carretera. Aquest personatge es molt important, ja que gràcies a la seva intervenció, finalment s'acaba descobrint la trama.

- En Quirze és el germà de la Maria Rosa, també marit de la Tomasa, aquest se les estima molt i faria el que fos per elles. Duranttota l'obra ell defèn a la Maria Rosa respecte els seus problemes.

- En Marçal és un personatge pla, ja que durant tota l'obra té un sol objectiu, del qual es aconseguir la Maria Rosa, i farà tot el possible per aconseguir-la. És el millor amic de l'Andreu, el marit de la Maria Rosa.

- En Xic és un treballador més a la carretera.
- I finalment també apareixen homes i dones del poble a lessituacions més intenses durant tota l'obra.

Estructura externa

- L'obra eta dividida en tres acte (Cada acte té diferents escenes):

· El primer acte té 14 escenes.

· El segon acte té 15 escenes.

· El tercer acte té 11 escenes.

Característiques del Romanticisme i Realisme

ROMANTICISME:

- L'artista romàntic sent una gran insatisfacció del món al que envolta, això li faadoptar una actitud de rebeldia i evasió.

- Aquest desig d'escapar de la realitat li fa deixar-se emportar per la imaginació fins a móns desconeguts i llunyans: la Edat Mitjana, els països orientals, el sobrenatural, els somnis, etc.

- La naturalesa proporciona una manera d'escapar-se del món quotidià, en ella troven un reflex dels seus sentiments atormentats i insatisfactoris. La naturalesa es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS