Albert Einstain (Català)

Páginas: 13 (3025 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2012
ALBERT
EINSTEIN









INDEX

1.QUI ES ALBERT EINSTEI?

2.BIOGRAFIA.

3.TRAYECTORIA CIENTIFICA.

4.TEORIA DE LA RELATIVITAT.










QUI ES ALBERT EISTEIN?

Albert Einstein (Ulm, Alemanya, 14 de març de 1879 – Princeton, Estats Units, 18 d'abril de 1955) va ser un físic d'origen alemany, nacionalitzat suís i nord-americà. Està considerat com el científic mésimportant del segle XX.

En 1905, quan era un jovençà físic desconegut, emprat en l'Oficina de Patents de Berna, va publicar la seua teoria de la relativitat especial. En ella va incorporar, en un marc teòric simple fonamentat en postulats físics senzills, conceptes i fenòmens estudiats abans per Henri Poincaré i per Hendrik Lorentz. Com una conseqüència lògica d'esta teoria, va deduirl'equació de la física més coneguda a nivell popular: l'equivalència massa-energia, E=mc². Eixe any va publicar altres treballs que establirien bases per a la física estadística i la mecànica quàntica.
En 1915 va presentar la teoria de la relativitat general, en la que reva formular per complet el concepte de gravetat. Una de les conseqüències va ser el sorgiment de l'estudi científic de l'origen ievolució de l'Univers per la branca de la física denominada cosmologia. En 1919, quan les observacions britàniques d'un eclipsi solar van confirmar les seues prediccions sobre la curvatura de la llum, va ser idolatrat per la premsa. Einstein es va convertir en una icona popular de la ciència mundialment famós, un privilegi a l'abast de molt pocs científics.

Per les seues explicacions sobre l'efectefotoelèctric i les seues nombroses contribucions a la física teòrica, en 1921 va obtindre el Premi Nobel de Física i no per la Teoria de la Relativitat, perquè el científic a qui es va encomanar la tasca d'avaluar-la, no la va entendre, i van témer córrer el risc que després es demostrara errònia. En eixa època era encara considerada un tant controvertida
Davant de l'ascens del nazisme, cap adesembre de 1932, el científic va abandonar Alemanya amb destí a Estats Units, on va impartir docència en l'Institut d'Estudis Avançats de Princeton. Es va nacionalitzar nord-americà en 1940. Durant els seus últims anys va treballar per integrar en una mateixa teoria la força gravitatòria i l'electromagnètica. Va morir en Princeton, Nova Jersei, el 18 d'abril de 1955.

Encara que és considerat peralguns com el «pare de la bomba atòmica», va advocar en els seus escrits pel pacifisme, el socialisme i el sionisme. Va ser proclamat com el «personatge del segle XX» i el més preeminent científic per la revista Time.

BIOGRAFIA

INFANCIA
Va nàixer en la ciutat alemanya d'Ulm, cent quilòmetres a l'est de Stuttgart, al si d'una família jueua. Els seus pares eren Hermann Einstein i PaulineKoch. Son pare treballava com a venedor, encara que després va ingressar en l'empresa electroquímica Hermann. Des dels seus començaments, va demostrar certa dificultat per a expressar-se, per la qual cosa aparençava posseir algun retarde que li provocaria alguns problemes. Al contrari que la seua germana menor, Maia, que era més eixerida i alegre, Albert era pacient i metòdic i no agradavad'exhibir-se. Solia evitar la companyia d'altres infants de la seua edat i a pesar que com a xiquets, també tenien de tant en tant les seues diferències, únicament admetia la seua germana en les seues soledats. Va cursar els seus estudis primaris en una escola catòlica; un període difícil que suportaria gràcies a les classes de violí que li donaria sa mare, (instrument que li apassionava i que vacontinuar tocant la resta dels seus dies) i a la introducció a l'àlgebra que li descobriria el seu tio Jacob.

El seu tio, Jacob Einstein, un home amb gran incentiva i idees, va convéncer el pare d'Albert perquè construïra una casa amb un taller, on durien a terme nous projectes i experiments tecnològics de l'època a manera d'obtindre uns beneficis, però, pel fet que els aparells i artefactes que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • albert einstain
  • Albert einstain
  • Albert Einstain
  • Biografia De Albert Einstain
  • Cronologia de l'autora caterina albert / victor català
  • Einstain
  • Acertijo de einstain
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS