albert vilanova Prevencio de riscos laborals

Páginas: 5 (1156 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2015
1. La definició més completa que podem fer de salut és:

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la salut és la condició de tot ésser viu que gaudeix d'un absolut benestar tant a nivell físic com a nivell mental i social. És a dir, el concepte de salut no només dóna compte de la no aparició de malalties o afeccions sinó que va més enllà d'això. En altres paraules, la idea de salut potser explicada com el grau d'eficiència del metabolisme i les funcions d'un ésser viu a escala micro (cel·lular) i macro (social).

2. Citeu quins són els principis en els quals es basa la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, indicant a quines parts (empresari - treballador) implica cada un.

Prevenció: conjunt d’activitats o mesures adoptades o previstes en totes les fases d’activitat del’empresa amb la finalitat d’evitar o disminuir els riscos derivats del treball.
Risc laboral: possibilitat que un treballador/a pateixi un determinat dany derivat del treball.

Obligacions de l’empresari/ària:

L’empresari/ària té el deure de protegir els treballadors/ores davant els riscos laborals. Per fer això garantirà la seguretat i la salut dels treballadors al seu servei, en tots els aspectesrelacionats amb la feina. Realitzarà la prevenció de riscos laborals, mitjançant la integració de l’activitat preventiva en l’empresa i l’adopció de les mesures necessàries, a través de:
—El pla de prevenció de riscos laborals.
—L’avaluació de riscos laborals.
—La planificació de l’activitat preventiva.
—La informació, consulta i participació i formació dels treballadors/ores.
—L’actuació en casd’emergència i de risc greu i imminent.
—La vigilància de la salut dels treballadors/ores.

Obligacions dels treballadors/ores:

Correspon a cada persona treballadora vetllar, segons les seves possibilitats, per la seva pròpia seguretat i salut en el treball i per la d’aquelles altres persones a qui pot afectar la seva activitat professional. El treballador/a té el deure de cooperar ambl’empresari/ària perquè aquest pugui garantir unes condicions de treball sense riscos. Aquest deure inclou:
—La utilització adequada de les màquines, aparells, eines, substàncies perilloses, equips de transport i qualsevol altre mitjà amb què dugui a terme la seva activitat.
—No posar fora de funcionament i utilitzar correctament els dispositius de seguretat existents.
—Informar immediatament dequalsevol situació que pugui implicar un risc per a la salut i la seguretat dels treballadors/ores.




3. Què enteneu per Directiva Marc i a què obliga una Directiva.

És una norma del Parlament Europeu i del Consell Europeu per la qual s'estableix un marc d'actuació comunitari en l'àmbit de la política d'aigües.


4. Anomeneu dos organismes internacionals i dos de nacionals relacionats amb la salutlaboral.

Internacionals:
Finnish institute of occupational health
Organcació internacional del treball (OIT)

Nacionals:
Institut de seguretat hi salut laboral (Murica)
Institut Asturia de Prevenció de Riscos Laborals

5. Quina és la missió de l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball.
1. L'Institut, en compliment d'aquesta missió, tindrà les següents funcions:
a. Assessoramenttècnic en l'elaboració de la normativa legal i en el desenvolupament de la normalització, tant a nivell nacional com internacional.
b. Promoció i, en el seu cas, realització d'activitats de formació, informació, investigació, estudi i divulgación en matèria de prevenció de riscos laborals, amb l'adient coordinació i col·laboració, en el seu cas, amb els òrgans tècnics en matèria preventiva de laComunitats Autònomes en l'exercici de les seves funcions en aquesta matèria.
c. Suport tècnic i col·laboració amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social en el compliment de la seva funció de vigilància i control, prevista en l'article 9 de la present Llei, en l'àmbit de les Administracions públiques.
d. Col·laboració amb organismes internacionals i desenvolupament de programes de cooperació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • NF1 Normes De Prevenció De Riscos Laborals
  • Prevenció de riscos
  • Prevenció De Riscos Laborals
  • riscos laborals FOL (PALETA)
  • Vilanova
  • Riscos
  • Risc
  • Risc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS