Alimentació

Páginas: 18 (4404 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2012
|


[pic]



Índex



DISSENY DEL CAS FAMILIAR 3

PERFIL DELS SEUS MEMBRES 3

MALALTIA DE LA MARIA (mare, 31 anys) 4

MALALTIA D’EN VÍCTOR (fill, 13 anys) 5

DIETA PER A L’OBESITAT 7

DIETA DIABÈTICA 8

EXPLICACIÓ DE L’ELABORACIÓ DE 3 RECEPTES DE LA DIETA DE L’OBESITAT 9

EXPLICACIÓ DE L’ELABORACIÓ DE 3 RECEPTES DE LA DIETA DIABÈTICA 11

PRESSUPOST SETMANAL DE 60€ 13RECOMANACIONS PER LA MARIA 14

RECOMANACIONS PER EN VÍCTOR 15

CONCLUSIONS 16

BIBLIOGRAFIA 17

ANNEXOS 18

















Associació Fargot

DISSENY DEL CAS FAMILIAR

A la nostra associació ens han derivat el cas d’una família composta per quatre membres (mare, pare, fill i avi), dos dels quals presenten una problemàtica relacionada amb l’alimentació.


•Valoració General:
L’equip interdisciplinari ha realitzat una valoració generalitzada del cas per tal de conèixer el funcionament de la família i de manera particular, les necessitats individuals de cadascun dels seus membres.

• Entorn social:
El nucli familiar es troba a la perifèria de Barcelona, concretament al districte de Sant Adrià del Besòs. L’habitatge d’aquesta família pertany avivendes de VPO (Vivendes de Protecció Oficial) i és de lloguer, el pis té 50m2, té dues habitacions, un bany i una cuina. L’habitatge està condicionat per a cobrir les necessitats bàsiques de la família però amb una mancança important d’un espai propi per a cadascun dels membres.


PERFIL DELS SEUS MEMBRES


-Paco (pare, 38 anys): El nivell formatiu del pare és mínim, compta amb el graduatescolar i degut a la seva precoç incorporació en el món laboral amb el seu pare en el sector de la construcció no va seguir formant-se. Treballa amb el seu pare quan surt feina en alguna construcció o es necessita mà d’obra, és per aquest motiu la poca estabilitat dels seus ingressos. La majoria dels mesos no arriba al SMI, i quan és així el pare l’ajuda econòmicament per a cobrir les despesesfamiliars.

-Maria (mare, 33 anys): Prové d’una família desestructurada i amb molts germans, dels quals, va haver de fer-se càrrec des de ben petits. Ha sigut mare jove i des de que va néixer en Víctor, s’ha dedicat a la seva educació i a la cura de la llar. Té el graduat escolar i va fer un curs d’auxiliar de geriatria, té certes habilitats en aquest espai, però actualment no troba treball i lasituació precària en la que viuen la fa sentir de vegades insatisfeta i es refugia en el menjar; això li ha provocat problemes de salut derivats d’una mala alimentació: pateix obesitat. És la persona que s’encarrega de l’estalvi a casa.

-Francisco (avi, 64 anys): És el pare d’en Paco i qui ajuda econòmicament a la família. Viu amb ells des de la mort de la seva dona (fa uns 4 anys a causa d’unamalaltia). És un home amb uns principis molt centrats i rígids i valora molt la unitat familiar i intenta inculcar això al seu nét.

-Victor (fill, 13 anys): És un nen molt simpàtic i extravertit, li agrada molt el futbol i jugar amb els seus amics. Ara esta estudiant 2on curs de la ESO i de moment les notes que obté són bones. És un nen responsable tot i que té amics que no són del tot benvistos per l’avi que és qui percep més els canvis que està veient en la seva família a causa de la petita depressió que està patint la mare. A part d’això, en Víctor està en plena adolescència i els canvis que està sentint també són nous per a ell. Tot i ser un bon esportista, pateix un problema de salut, degut a una diabetis melliuts de tipus 1 que van diagnosticar-li als 6 anys i ha de tenir unaalimentació molt saludable i administrar-li insulina.

MALALTIA DE LA MARIA (mare, 31 anys)



Per tal de tractar la malaltia de la mare, aprofundirem en la definició d’obesitat:
L’obesitat significa tenir massa greix corporal. No és el mateix patir sobrepès ja que en aquest cas es pesar massa. Els dos termes signifiquen que el pes de la persona és superior a lo que es pensa que és saludable...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • alimentacio
  • Alimentacio
  • La alimentaci n
  • La alimentaci n
  • Alimentaci N
  • ALIMENTACI N
  • Alimentaci N
  • alimentacio sana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS