Alteracions de la boca

Páginas: 14 (3444 palabras) Publicado: 8 de junio de 2011
Alteracions produïdes per malalties sistèmiques relaciones amb l’aparell estomàtic:
1. Patologia cardiovascular
2. Patologia endocrina
3. Alteracions neurològiques
4. Patologia infecciosa
5. Patologia al•lèrgica
6. Alteracions sanguínies
7. Patologia digestiva
8. Lesions de les parts toves i patologia tumoral
Introducció:
Malalties de diferents sistemes del cos poden tenir una expressióclínica molt notòria en cap i coll.
Els bacteris que produeixen malalties de les genives, en alguns casos són causants d'elevar els nivells d'una substància que es troba en la sang que és la PROTEÏNA C REACTIVA que és la que produeix coàguls en les artèries. En sagnar les genives la proteïna s'eleva i els coàguls poden viatjar al cervell .
L'augment de bacteris patògens en les genives, fa queper vasodilatació entrin a l'organisme i afavoreixin l'acumulació de plaques de greix a les artèries i pot tancar el calibre en les artèries coronals, que són les que alimenten el cor, podent causar infarts.

Amb malalties renals:

Un pacient amb genives normals sanes, pot tenir 1.000 bacteris per cúbic, però un pacient amb malaltia periodontal avançada pot arribar a tenir 100 milions per mmcúbic.
Quan hi ha bacteris d'una zona en un altre lloc del cos vol dir que hi ha hagut una contaminació per mitjà de les vies sanguínies, perquè hi ha un nombre exagerat de bacteris que l'organisme no pot combatre.
Si la sang és filtrada pels ronyons i té quantitat exagerada de bacteris es satura i passa contaminada i pot donar origen a una infecció renal.

Amb parts prematurs:

L'embaràs ésun període de canvis significatius atribuïts a alteracions hormonals, cardiovasculars, hematològiques, i respiratòries, a més que influeix el factor emocional.
Totes aquestes modificacions també influeixen d'alguna manera sobre els teixits de la geniva, així veiem una prevalença de genives vermelles edematoses, amb tendència al sagnat durant la masticació o raspallat.
Aquesta gingivitis se liatribueix l'augment dels nivells de dos hormones pròpies d'aquest període: estrogen i progesterona; Aquestes hormones semblen afavorir el creixement d'alguns microorganismes, entre ells van detectar l'augment de la Prevotella INTERMÈDIA, que és reconeguda com bacteri periodonto-patogen , òssia que causa dany als teixits que sostenen la dent, i està en relació directa amb l'augment de progesterona queserveix de nutrient a aquest microorganisme.
L'excés de bacteris fa que l'organisme es defensi produint INTERLUKINA 6 pels fibroblasts, que és un element que ajuda el moment de les contraccions de l'úter, de manera que es va trobar que és causant de parts prematurs, ja que la malaltia periodontal provoca augment en la concentració intramniòtica dels mediadors fisiològics del part.

PER AIXÒ ÉSIMPORTANT LA BONA HIGIENE DIÀRIA I CONTROL PERIÓDICO AMB PROFILAXI REALITZADES PER LA SEVA DENTISTA

1. Patologia cardiovascular

S’han realitzat estudis que demostren com la malaltia periodontal influeix amb la patologia cardiovascular.
És molt provable que les bactèries que es desenvolupen a la boca o els productes que es desprenen d’ ella durant la malaltia periodontal es desplacin através de la corrent sanguínia on poden produir danys als vasos sanguinis.
S’ha vist que en pacients amb malaltia arterial coronària tenen alts nivell de cert tipus de bactèria periodontal, aquesta conté toxines (liposacàrids) que danyen l’organisme.

Els qui creuen amb aquest estudi sostenen que aquestes toxines tenen la capacitat de danyar les cèl•lules dels vasos sanguinis al desplaçar-se peltorrent sanguini.
Les investigacions senyales que pareix existir una relació similar amb les proteïnes de resposta en fase aguda (com la proteïna c recreativa), un treball de l’ Universitat de Harvard senyala que la presència de nivells elevats d’aquesta proteïna és un factor predictiu de l’ infart en subjectes amb malaltia cardiovascular.
L’ interessant és que els pacients amb malaltia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • boceas
  • La Boca.
  • boca
  • Boca a Boca
  • La boca
  • tu boca
  • boca
  • boca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS