Amartya Sen Pobreza Y Desigualdad

Páginas: 12 (2885 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2012
Abans de tot, ens agradaria comentar i fer una breu reflexió de les principals idees del text. Després ho relacionarem amb altres autors, amb la teoria i finalment exposarem què ens ha aportat en la nostra formació.

Els terribles efectes del enxiquiment dels individus és una de les idees centrals del text. El reconeixement de la pluralitat dels nostres sentiments i l’ús de la raó són factorsque poden crear possibilitats de que hi hagi pau en el món contemporani, donat que, aquestes característiques ens mostren que som habitants comuns del mateix món i aquest és ampli, en contes de convertir-nos en presoners rígidament engabiats en petits contenidors. Molt important és que comprenguem, acceptem i que veiem amb claredat la importància que té la llibertat, la llibertat de poder decidirles nostres prioritats i decisions.

La identitat no només pot ser font d’orgull i alegria sinó que també pot ser-ho de confiança i força. Per altra banda, la identitat també pot provocar mort i assassinats en nom seu. S’ha de ser molt curós amb els extrems de totes les coses, així doncs, la identitat no n’és una excepció. Existeix, per desgràcia, una estreta relació entre identitat i violènciadonat que, amb les propietats que la identitat té, alguns aprofiten per manipular-la i convertir-la en violència en favor seu. La violència es fomenta mitjançant la imposició d’identitats singulars i bel·ligerants en persones desemparades psicològicament o crèdules, embanderada darrera d’uns falsos mites de terror.

El sentit d’identitat pot contribuir en gran mesura a la fermesa i a la calidesade les nostres relacions amb altres, com els creients d’una mateixa religió, veïns, ciutadans i d’altres. Val a dir també, que les persones tendeixen a adjudicar una història compartida i un sentit de filiació basat en la història. Si ens concentrem en les identitats particulars, veiem que aquestes comporten un enriquiment de les relacions i poden portar a fer coses pels demés igual que podenajudar a mirar més enllà de les egocèntriques vides dels individus. El sentiment de pertànyer a una comunitat és considerat un recurs i aquest concepte és important. Tot i així, cal no oblidar que el sentit d’identitat pot excloure, de forma inflexible, a moltes persones mentrestant abraça càlidament a unes altres. Resumidament, la desgràcia de la exclusió pot anar de la mà del do de la inclusió.Un tema a tenir en compte és el reconeixement de filiacions, és a dir, de diferents identitats. El pensament identitari pot estar subjecte a manipulacions d’alta consideració, però no per aquest fet podem tractar-la com una cosa dolenta, com un mal. Tenim que tenir en compte la idea de que la força d’una identitat amb ànims bèl·lics pot ser desafiada pel poder d’identitats que competeixen entre si.Totes les persones tenen diverses identitats, no només una, així doncs, un estudiant de sociologia nascut a Galícia però que de petit va venir a viure a Catalunya, no només és català, sinó que és gallec, és estudiant, és sociòleg i és home. La pluralitat de les identitats és una arma que ens pot ajudar a lluitar contra la manipulació d’una sola identitat i, encara més, a la imposició d’unaidentitat amb fins de violència. Juntament amb el reconeixement de la pluralitat de les nostres identitats i les seves diverses implicacions, existeix una necessitat críticament important de veure el paper de la elecció al determinar la importància d’identitats particulars que són ineludiblement diverses. Val a dir que l’existència de la elecció no significa que no hi hagi restriccions que lacoaccionin. Gairebé sempre, aquestes eleccions s’han de fer dins de les restriccions que tenen les persones (diners, moralitat, etc.). A l’hora d’elegir la importància de les nostres diferents identitats, s’han de tenir en compte dos factors: la racionalitat i les influències externes. En la primera, escollim utilitzant mètodes que passen per la naturalesa del raonament i de l’elecció racional; en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nuevo Examen De La Desigualdad Amartya Sen
  • Desigualdad Globalizacion Y Mercado De Amartya Sen
  • El concepto de pobreza según Amartya Sen
  • Amartya sen
  • amartya sen
  • Amartya Sen
  • Amartya Sen
  • amartya sen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS