Amin maalauf les identitats que maten" (1999)

Páginas: 2 (387 palabras) Publicado: 15 de enero de 2012
Amin Maalauf les identitats que maten" (1999)

En aquest breu resum de la lectura realitzada sobre l'obra d'aquest famós escriptor libanès nascut a Beirut però resident des de fa més de tresdècades a França, contextualitzaré les idees principals que hi exposa Maalouf, un excèntric periodista i escriptor que hi reflexa en les seves obres les seves pròpies vivències, fet que fa que el lectors'involucri més si escau en la lectura.
En aquesta lectura Maalouf ens parla sobre el concepte d'identitat, ens tracta d'explicar quina es la seva visió sobre aquest concepte tant abstracte amb exemplesde les seves vivències com exiliat libanès i resident de França. Ens explica que d'identitat en sí no es més que un concepte molt distorsionat, ja que com ell diu,la identitat la construeix cada esserhumà, no deuria de ser imposada per ningú i es aquí on esta l'error. Ens parla de violència relacionada amb les identitats, els creuaments d'identitats, i totes les conseqüències que hi provoquenqulouf, "Les idenan a un esser humà se l'hi imposa una identitat.
D'una manera suspicaç, ens diu "La meva identitat es el que fa que jo no hi sigui idèntic a ningú més", ens deixa caure la seva visiósobre aquest concepte, Maalouf ens explica que la seva identitat es ell mateix, cada persona te la seva pròpia identitat i ningú serà igual a un altre. Maalouf que s'hi decanta per la rama filosòfica,ens demostra com la identitat varia depenent del punt de vista de cada esser humà, no tothom pensa igual, ni actua igual, ni decideix igual, i es aquí on trobem la riquesa de l'esser humà. Com seria unmon on tothom tingues la mateix identitat? Quina motivació tindria sortir al carrer hi creuar-te amb gent que sigues exactament igual?

Totes aquestes preguntes són les que hi fa referència enMaalouf per tal de donar a entendre al lector com el concepte d'identitat es molt relatiu, i l'error està en el fet d'imposar o d'establir una identitat comuna. Maalouf de mode de conclusió, ens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1999 06 08 MAT SHCP 1
  • Recensió Del Llibre “Les Identitats Que Maten” D’Amin Maalouf
  • Estado Aminico
  • Aminas
  • Aminas
  • Las Aminas
  • AMINAS
  • Aminas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS