Anàlisi I Seguiment D Un Procés Electoral

Páginas: 7 (1701 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2015
Anàlisi i seguiment d’un procés electoral










Roger Sigüenza Nemesio
IES Narcís Monturiol
4t ESO B
1. Conèixer el model del sistema democràtic espanyol

La constitució espanyola, aprovada en un referèndum el 6 de desembre de 1978, defineix Espanya com un estat social i democràtic de drets. Un estat democràtic és aquell en que els ciutadans participen directament en les tasques del govern.A Espanya, el rei és el que exerceix la sobirania del regne i el màxim representant en les relacions internacionals, però no és el que concentra tots els poders.

El poder legislatiu recau en les Corts Generals, les quals són compostes pel Congrés de Diputats (350 diputats) i el Senat (208 senadors). El Senat és la cambra de representació territorial que, en general, té quatre senadors perprovíncia, excepte Mallorca, Gran Canària i Tenerife que té tres senadors, Eivissa-Formentera, Menorca, Fuerteventura, Gomera, Hierro, Lanzarote i La Palma que en tenen un.

El poder executiu s’encarrega d’aplicar les lleis. Aquesta funció recau al govern. El cap del govern, o president del govern, és el que exerceix la direcció del poder executiu. El president del govern és nomenat d’acord amb elresultat de les eleccions. A espanya, el cap de l’estat designa el polític que creu idoni perquè tingui la confiança del parlament del partit guanyador en les eleccions.

El poder judicial és el que s’encarrega de fer justícia i recau als jutges i als tribunals de justícia. El jutge, és la persona que té autoritat per a jutjar i sentenciar. El tribunal, és un conjunt de funcionaris que garanteixenl’ordre jurídic. A l’estat espanyol, comprèn jutjats (unipersonals) i audiències (tribunals col·legiats); l’integren qualsevol tipus de funcionari ja siguin titulars judicials o persones que no tinguin res a veure amb la carrera.


1
Participació política: Referèndum i eleccions

El referèndum és una votació que fa el poble per aprovar o no una reforma constitucional o una nova constitució, proposadapel cos legislatiu o pel cap de l’estat. Constitueix una manifestació de l’autogovern del poble.

Eleccions: És el procediment de designació de governants, mitjançant una votació. Poden haber-hi eleccions generals, municipals o europees, normalment es fan cada 4 anys menys les europees que es fa cada 5 anys. Per poder governar, s’ha de tenir la majoria dels escons. A espanya hi han 350, pergovernar fa falta obtenir-ne 176.


















2
2. Mitin de ciutadans

Jo, tenia pensat fer el seguiment de diverses representacions polítiques, però només vaig poder anar a un mitin, el de “ciutadans”, així que he decidit fer un ampli seguiment d’aquest partit. Vaig anar a l’associació de veïns del carrer pani i va venir Héctor Amelló juntament amb dos altres membres del partit a parlar en quèconsistiria el seu partit. Ens va explicar que el seu partit es resumia en 3 punts;

1- La transparéncia, no només en qui governa sinó també la transparéncia de institucions i de regidors. Ens va explicar que el que passa aqui a figueres i a Espanya en general és que no savem gaire qui governa i molts d’aquests s’aprofiten d’aixó. Per aquest motiu ells prometen transparéncia en el que fan per talde ensenyar a tots els ciutadans que ells no son corruptes.

2- El segon punt que posarien en pràctica seria la recuperació econòmica. Tenen una idea que és crear una oficina en que faciliti a qualsevol empresari emprendre el seu negoci molt més ràpidament. Ens va explicar que el problemes de figueres i Espanya en general es que perquè algun empresari vulgui emprendre el seu negoci, hauria detardar mínim uns 2 mesos, quan en altre països com Estats Units es pot fer a la mateixa setmana. Per això molts de empresaris van a altre països abans que venir aqui a emprendre el seu negoci. Es per aquest motiu que ells volen crear aquesta oficina, per accelerar el procés de emprendre un negoci.

També el que voldrien fer és un “parc tecnologic”. El que faria això és que la gent no anés a fora...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anàlisi D Un Article De Recerca
  • GUIO D ANALISI PICTORIC
  • N 1 I 3 Unitats Did Ctiques Del Proc S D Adaptaci I Del Peixets
  • comprensio i analisi
  • Climatologia. Instruments i anàlisi
  • Analisi i percepció visual
  • Analisi Financiero UNIDAD I
  • Foro 2 I D i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS