Análisis Estructural

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
Pràctica 1

Aquest text és un capítol del llibre “Nuevo arte de pensar” de Jean Guitton anomena’t “De la admiración” i descriu com mitjançant l’art d’admirar s’aprèn a pensar. El capítol estàdividit en 5 paràgrafs i cadascun desenvolupa diferents idees sobre el tema principal, l’admiració i com aquesta ajuda a pensar i aprendre. A mesura que l’autor va exposant las seves idees va formant laconclusió on les lliga totes amb el tema principal. 

Jean Guitton comença explicant per què creu que l’admiració és un dels arts de l’aprenentatge. “El arte de denigrar está al alcance de todoslos tontos – decía Eliott; necesitamos que nos enseñe a admirar”, amb aquesta cita descriu per què ell pensa que se’ns ensenya a admirar i ho acompanya amb un exemple. L’exemple aclareix que un cop jaens fem grans recordem les nostres alegries com allò que en el seu dia el nostre professor ens va ensenyar i que ho va comunicar amb l’emoció que ell sentia i que no ho recordem perque el que ensexpliqués fos algo mes important de lo normal, ja que qualsevol ho podria aprendre obrint un llibre i llegint, sino que ho recordem precisament perque ens va transmetre l’admiració que li suposava talconeixement. 

En els dos paràgrafs posteriors l’autor distingeix dos tipus d’admiració: l’activa i la passiva. La passiva la defineix com el sentiment que ens surgeix sense voler davant lessituacions que se’ns plantegen a diari. Es provoca sola sense cap esforç, és una impresió. També diu que aquestes impresions les lliguem amb “viatges, impresions i evasions” que fem ja que es a based’aquestes que aconseguim fer ús del pensament ja que a través d’aquests “viatges” som capaços d’associar, comparar i conèixer coses que mai haviem vist. D’altra banda descriu l’admiració activa com aquellaque crea un mateix. És el que ens plantegem, problemes, solucions, el que preveiem, examinem, presentim i tot el que podem prepercebre. Jean Guitton diu que “No se encontrará aquello que uno espera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisis Estructural
  • Analisis Estructural
  • Analisis Estructural
  • Análisis Estructural
  • Análisis Estructural A
  • Análisis Estructural
  • Análisis Estructural
  • Analisis estructural

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS