analisis de un PEC

Páginas: 15 (3712 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2014





TReball final de psicologia de l’educacio primaria
ANALISI D’UN PEC







Albert Alfaro Urbano
Grau de Mestre en Educació Primària
Grup 3ª
Grup 13 de psicologia




INDEX

INTRODUCCIÓ 3
PRINCIPIS PSICOPEDAGÒGICS 3
EXPLICACIÓ DELS PRINCIPIS 5
ANALISI 8
CONCLUSIÓ 11
BIBLIOGRAFIA 12


INTRODUCCIÓ

He triat el PEC d’un centre de primària del meupoble,Montornès del Vallès, el centre es diu CEIP Sant Sadurní. Al principi al llegir-me tots els seus objectius, m’he adonat que no són gaire llarga, és a dir, són exactes i clars. Transmeten el que volen dir amb brevetat.
Aquest treball te un recull dels nostres principis, redactats per nosaltres mateixos, i que creats a raó de les necessitats d’una escola. Els principis del PEC triat es divideixen en 6parts, Escola catalana, Escola activa, Escola democràtica i valors plurals, Àmbit pedagògic, Àmbit organitzatiu i, per acabar, Àmbit humà i de serveis. Els objectius d’aquesta tria són millorar, corregir i amplificar els nostres propis principis.
Encara que hem d’incloure deu principis en aquest treball per analitzar i comparar amb els del PEC, jo només he pogut comparar sis, són aquests el únicsen els que hem coincidit més afinament. Aquest sis principis propis, els he complementat i millorat gracies al PEC de l’escola Sant Sadurní, alhora he trobat que els altres cuatre dels nostres principis es podrien incloure en el seu projecte educatiu de centre perquè no trobo cap esmenta als continguts teòrics que abastem amb aquests.
A continuació, començarem amb els principis que vam redactarnosaltres, i tot seguit, aniran exposats els principis escollits del PEC de l’escola CEIP Sant Sadurní.
PRINCIPIS PSICOPEDAGÒGICS

1. L’escola ha de tenir aules mixtes per poder aprendre els un dels altres, i així fomentar la socialització, la inclusió i l’escola comprensiva i inclusiva. Així aconseguirem una aula com espai socialitzador gràcies a la diversitat. A més, fomentem l’aprenentatgecol·laboratiu i de cooperació.
2. Els alumnes regulen la seva participació en el triangle interactiu segons els seus objectius, pensa plans d’estratègia que els elabora mitjançant la metacognició. Per tant, la metacognició permetrà la pròpia autoregulació de l’aprenentatge per part dels alumnes i com a professors l’haurem d’afavorir.
3. Fomentar l’autoestima i l’autoconcepte tenint en compte elsinteressos dels alumnes, els quals es relacionen amb el sentiment d’autonomia d’aquests. S’han de tenir en compte els factors afectius per l’atribució de sentit per fomentar que els aprenentatges siguin significatius.
4. Promoure que s’estableixin relacions entre els continguts nous i coneixements previs per tal d’afavorir l’aprenentatge significatiu. Com a professors, hem de guiar/orientar laconstrucció dels significats dels alumnes, per tal que sigui efectiva i coherent a l’hora de dona sentit als nous coneixements.
5. La disposició de l’alumne per aprendre continguts es una condició necessària per l’aprenentatge significatiu. L’atribució de sentit que donem als significats que construïm depenen dels perquès de l’aprenentatge. Depenent d’aquest perques, adoptem una actitud o unaaltra. Un aprenentatge tindrà més significat si la disposició de l’alumne és favorable.
6. Com a professors hem d’establir un punt en comú entre els coneixements que tenim nosaltres i els que tenen els alumnes. L’infant pot fer amb el mestre quelcom que encara no pot fer sol, i amb el temps de manera progressiva i amb l'ajuda ajustada del professor poder arribar a utilitzar-lo d’una forma autònoma.7. Hi ha d’haver activitat entre l’alumne i el professor, sent aquest l'encarregat de guiar l'alumne en el procés d'aprenentatge donant ajudes ajustades a les necessitats.
8. Com a mestres, hem de tenir en compte els mecanismes d’influència educativa, per tal d'afavorir que es porti a terme un aprenentatge significatiu mitjançant la interacció. Un dels mecanismes és el procés de traspàs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis de los 7 pecados capital
  • los 7 pecados capitales (analisis)
  • Introduccion analisis de datos PEC 1
  • ANALISIS DE LA SEXUALIDAD EN "PECAR COMO DIOS MANDA"
  • 2014 PEC DISEÑOS DE INVESTIGACIÓN Y ANÁLISIS DE DATOS
  • Analisis de la muestra incognita de alimento para peces
  • analisis de 7(seven pelicula de los 7 pecados capitales)
  • Analisis pelicula pecado original

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS