Analisis De Un Texto Sobre La Nueva Filosofia De Snow

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2012
El text ens narra diferents idees: la primera d'elles ens diu que al 1959 Snow critica la separació entre ciències i lletres. En segon lloc el text ens narra com al 1991 Brockman, popularitza elconcepte de “tercera cultura” en la qual, els científics també són escriptors, naixent així un nou humanisme .
Per la part de la filosofia, el nou humanisme ha de fixar-se en tot els pensaments,iestar en constant conversa entre disciplines i ciències, poden donar així respostes coherents i amb sentit.
El humanisme ha de assumir noves reformes lingüístiques degut a que el llenguatge es limitat ipot portar a fal·làcies , com creure que hi ha ment quan nomes hi ha actes mentals. A la filosofia les paraules han de poder transmetre conceptes però sovint el llenguatge es massa indefinit perpoder-los explicar-los. Per la seva part el llenguatge científic es massa poc accessible per tothom i queda reservat a un grup d'especialistes.
L'autor qüestiona si la realitat ha de ser intel·ligible(incomprensible)?, com a resposta ens dona, que res ens obliga a considerar-ho, ja que ens pensem que som éssers intel·ligents (pensants) ,la qual cosa ens porta a que aquest nou humanisme, el qualàuria de fer una cura de modèstia, ja que el concepte de humanisme fa referencia a que l'home es el centre de l'univers.
La cultura , en la seva part , es renova constantment a partir de elconcepte de interdisciplinarietat.
El text també ens diu que els textos sagrats s'han de renovar degut a que en l'actualitat la bíblia es un gran text sagrat però que tan sagrada i inspirada es la bíbliacom un escrit de física quàntica. El text fa referencia a que és un error oposar religió i ciència degut que en ambdós busquen el mateix: allò real. A continuació el text ens diu que no es pot, enl'actualitat, tenir els savis com al Renaixement degut a que hi ha un gran grau d'especialització i que segons Morin, per avançar s'han d'ajuntar ciències, donant lloc a un concepte que anomena...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisis de texto
  • ensayo sobre Analisis de texto
  • Analisis De Un Texto Sobre El Dibujo
  • Análisis sobre textos de Arquitectura
  • Análisis sobre las Nuevas Guerras
  • Analisis intertextual textos sobre el arte
  • Análisis sobre Nuevas Tendencias en la Remuneración
  • Texto reflexivo sobre el uso de las nuevas tecnologias.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS