Anna freud

Páginas: 6 (1306 palabras) Publicado: 16 de junio de 2011
Anna Freud

Alumna: Patricia Peralbo
Professor: Josep Mª Cartanyà
IES Berenguer d’Entença
Curs 2009-2010
La psicologia com a ciència.

1.- Dades biogràfiques bàsiques d’Anna Freud. pàg. 1
2.- Anna Freud i la seva obra. Referència a les obres més importants. pàg. 1
3.- Explicació de les característiques bàsiques de la corrent o escola psicològica a la que pertany AnnaFreud. pàg. 3
4.- Desenvolupament d’un concepte bàsic creat o utilitzat per Anna Freud. pàg. 3
5.- Bibliografia i altres fonts. pàg. 3
6.- Valoració sobre Anna Freud. pàg. 4
7.- Comentari personal. pàg. 4

1.- Dades biogràfiques bàsiques
Anna Freud va néixer a Viena (Àustria) el 3 de Desembre de 1895 i va morir a Londres el 9 d’Octubre de1982 a l’edat de 87 anys. Filla menor de Sigmund Freud, des de molt jove s’interessà per la psicoanàlisi i arribà a ocupar diversos càrrecs en diferents societats psicoanalítiques. El 1938 s’hagué d’exiliar a Anglaterra a causa de la persecució nazi. Els seus camps d’interès, vists sempre des de la perspectiva psicoanalítica, foren l’educació, la psicologia infantil- de la qual fou pionera- i elstrastorns psíquics.

2.- Anna Freud i la seva obra. Referència a les obres més importants
Influenciada pel seu pare; Sigmund Freud, va ser una destacada psicoanalista, particularment en el camp dels nens i del desenvolupament psicològic.
Es va mantindre fidel a les idees bàsiques del seu pare. No obstant, es va preocupar més de la dinàmica mental que de la seva estructura i va estarparticularment fascinada pel Jo, i va afirmar: el Jo és el ‘lloc de l’observació’, des del qual observem el treball de l’Allò i el Superjò, així com l’inconscient en general.
L’autora és probablement millor coneguda pel seu llibre El Jo i els Mecanismes de Defensa, en el qual presenta una descripció particularment clara de com funcionen les defenses, incloent una atenció especial en l’ús d’aquestes en elsadolescents. Aquest èmfasi sobre el Jo, va començar un moviment de l’estudi psicoanalític anomenat La Psicologia del Jo; que representa en l’actualitat, de manera discutible, la majoria dels freudians.
Anna Freud, però, no era primordialment una teòrica. Els seus interessos eren més pràctics i molt del seu esforç va ser dirigit cap a l’anàlisi de nens i adolescents.
Les seves obres mésimportants són: Das Ich und die Abwehrmechanismen (‘El jo i els mecanismes de defensa’, 1936) i Normality and Pathology in Childhood (Normalitat i patologia en la infància’, 1965).

3.- Explicació de les característiques bàsiques de la corrent o escola psicològica a la que pertany Anna Freud
La psicoanàlisi és el mètode per al tractament dels desajusts emocionals i mentals, fundat per S. Freud el 1896i basat en fenòmens com els de motivació inconscient, conflicte i simbolisme oníric. Malgrat aquesta fonamental arrel freudiana de la psicoanàlisi, la seva exacta delimitació no resta sempre ben clara; així, quan la doctrina que sustenta el mètode psicoanalític es refereix al tema de l’inconscient, rep el nom de psicologia profunda i engloba variants de la psicoanàlisi com és ara la psicologiaanalítica, la psicologia individual i l’anomenada neopsicoanàlisi, mentre que, quan insisteix en el paper primordial de la motivació, s’orienta en el sentit de la psicologia dinàmica i, quan ultrapassa l’àmbit psiclògico-individual i incideix en la cultura, correspon al gran moviment de reacció antiracionalista, propi dels darrers cent anys. L’elaboració del mètode psicoanalític per Freud s’originà apartir de l’observació d’aquest dels efectes nocius de determinats esdeveniments traumàtics aparentment oblidats; l’establiment ulterior d’un vincle entre aquests esdeveniments i els símptomes observats, portà consegüentment, Freud a l’afirmació d’un inconscient dinàmic, a partir del qual hom pot comprendre el sentit d’aquells símptomes en superar la sèrie de resistències que l’esmentat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anna Freud
  • Anna Freud
  • Anna freud
  • Anna Freud
  • Anna freud
  • ANNA FREUD
  • Anna Freud
  • Anna Freud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS