Anorexia nerviosa

Páginas: 14 (3375 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
2009-10
Membres del grup:
Anònim

Nutrició i dietètica

“El menjar és com l’art,
només existeix per mirar-lo.”

Menjar-ne?
Anorèxia nerviosa

ÍNDEX
1. INTRODUCCIÓ 3
2. ORIGEN D’AQUEST TRASTORN: 4
3. DEFINICIÓ 5
3.1 CAUSES 5
3.2 SÍMPTOMES 6
4. CANVIS A L’ORGANISME PER LA MALA ALIMENTACIÓ 7
5. AVALUACIÓ 10
6. TRACTAMENT 11
7. EXPECTETIVES (PRÒNOSTIC) 12
8. POSSIBLESCOMPLICACIONS 13
9. PREVENCIÓ 13
10. CONCLUSIONS 14
11. BIBLIOGRAFIA 15
12. ANNEXES 16
12.1 TE VERMELL 17
12.2 LA DIETA DE LA POMA 17
12.3 DIETA DE LA TARONJA 18

INTRODUCCIÓ

Anorèxia: “manca de ganes de menjar”. Aquest trastorn que des de fa uns anys ha tingut un paper molt important en la nostra societat, ha resultat ser, entre altres coses, un problema molt greu per algunesfamílies.
Aquesta anormalitat en gran part però prové de la societat actual. Les últimes tendències de la moda on molts, sobretot joves, s’hi veuen reflectits, han aconseguit que l’anorèxia s’hagi guanyat el respecte de la majoria dels països desenvolupats.
Es tracta d’un trastorn pel qual l’ésser afectat deixa de menjar per un motiu social, és a dir, la moda amb les seves últimes novetats ens hainculcat que el cos d’una dona (amb els homes cada cop passa més, però segueix sent una minoria) perquè sigui bonic i atractiu necessita ser prim, alt i on la cintura tingui el seu mínim diàmetre possible. En realitat és un trastorn sobretot psicològic amb el qual els afectats és mentalitzen que el seu cos no és tal com ha de ser, ells es veuen grassos i indesitjables per la resta de persones queels envolten i ho volen canviar. Aleshores és quan comencen a disminuir les seves ganes de menjar, fent mil i un invents per tal de no ser descoberts i d’aquesta manera aconseguir el seu propòsit: arribar a ser com els models de la televisió. El problema està quan un cop es comencen a aprimar ja no poden aturar-se, cada cop volen més i més, arribar més lluny encara, fins el punt que acaben malalts,i el pitjor és que ells mateixos no ho volen reconèixer.

Per fer aquest treball em fet una recerca de tota la informació sobre aquest tema, al tractar-se d’un tema tant extens, em fet un recull de la informació més interessant que resumiria un trastorn tan actual com aquest, és a dir, en la seva etiologia, la clínica que presenta, el possible tractament, entre d’altres. Així també com afectaa la homeòstasi del metabolisme d’aquestes persones, que precisament és molt important a la llarga per aquests pacients.
L’objectiu d’aquest treball és intentar entendre una mica el complex món dels trastorns alimentaris.

ORIGEN D’AQUEST TRASTORN:

L’anorèxia nerviosa era un trastorn conegut en èpoques antigues. Així es descriu en l’edat mitjana en la vida d’algunes santes com Liduina deShiedam, una santa del segle XIV, o la santa Wilgefortis, filla del rei de Portugal, que va dejunar i va resar a Déu pregant que li arrabassés la seva bellesa per així allunyar la atenció dels homes, sent adoptada en alguns països d'Europa com santa patrona per aquelles dones que desitjaven veure's alliberades de l'atenció masculina. El 1694, es descriu la "consumpció nerviosa", considerantaquesta la primera descripció clínica d'aquest trastorn. Però va ser Gull qui va utilitzar per primera vegada l'expressió anorèxia nerviosa en una conferència pronunciada a Oxford.
En la mateixa època, i de manera gairebé simultània, es produeix la descripció de la malaltia, qualificant-la d'inanició histèrica i considerant-la igual que Gull, una malaltia psicògena. A finals del segle XIX, l'any 1893,es descriu un cas d'anorèxia tractat amb hipnosi, un any més tard es descriu aquesta malaltia com una psiconeurosis de defensa o neurosi de l'alimentació amb malenconia.
A principis del segle XX, l'anorèxia nerviosa comença a tractar-se des d'un punt de vista endocrinològic, així el 1914 un patòleg alemany, descriu una pacient caquèctica a qui al fer-li l’autòpsia es va trobar una destrucció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anorexia Nerviosa
  • Anorexia Nerviosa
  • anorexia nerviosa
  • Anorexia nerviosa
  • Anorexia nerviosa
  • La Anorexia Nerviosa
  • Anorexia Nerviosa
  • Anorexia Nerviosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS