Antrpologia

Páginas: 3 (553 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
Text 3
- Perspectiva general: HARRIS, Marvin (1982) "La organización política de las bandas y aldeas" i "El control y el origen del Estado", a Introducción a la antropología general, p. 305-337.Madrid, Alianza Editorial.
- Estudi de cas: MIDDLETON, John (1984) "Familia, clan y linaje" i "La comunidad amplia", a Los Lugbara de Uganda, p. 39-71. Bellaterra, Universitat Autònoma de Barcelona.
Aaquest text M.Harris parla sobre l’organització política en bandes i aldees. Ens explica que aquestes organitzacions socials tenen uns mitjans que vigilen que s’acompleixi la llei, ja que acostumen aser societats de petit tamany on la importància de la organització social se centra sobretot en els grups domèstics i de parentiu i no hi ha desigualtats en l’accés a recursos. D’altra banda , en eltext de J.Middleton, l’autor parla de l’aldea dels Lugbara, ubicats a Uganda. D’ells explica sobre els qui excerceixen l’autoritat sobre la resta.Val a dir que M.Harris ens parla del comunismeprimitiu i de com aquest es caracteritzava per l’absència de la propietat privada, parlant també de com hi ha llocs on un recurs si que és propietat privada d’algún individu o un grup concret. També parla decom n’és d’innecessari el robatori ja que no hi ha mercats anònims. Explica que molt sovint el màxim problema amb el que es pot trobar la llei es la tendència dels grups de parentiu als conflictesper tal de defensar , i recolzar, a un dels seus membre. Aquest recolzament però depén de com es desenvolupa l’enfrontament en cara a l’opinió pública. Les acusacions de bruixeria també són part de laopinió pública. Aquestes persones, els acusats de bruixeria, i d’altres que en resum porten el mal a l’aldea, són castigats. Aquestes acusacions poden ser justes o injustes i són fetes pels chamans.També parla del tipus de lideratge que excerceixen els caps i com aquest excercici de poder reflecteix la condició igualitaria de les institucions de poder. El poder d’aquests caps rau en l’opinió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • antrpologia
  • Antrpologia
  • antrpologia
  • Antrpologia
  • antrpologia
  • antrpologia
  • Antrpologia
  • Antrpologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS