Argentina

Páginas: 3 (735 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2012
El nom Argentina prové del llatí argentum (plata). L’origen d’aquest nom prové dels primers viatges realizats pels conquistadors espanyols al Rio de la Plata.

Al febrer de 1516, el navegant JuanDíaz de Solís va pilotar la seva nau al gran estuari del Riu de La Plata i va reclamar la regió en nom d’Espanya

Subdivisió administrativa:
L’Argentina, oficialment, la República Argentina, ésun Estat de l’Amèrica del Sud, constituït per vint-i-tres províncies,i una ciutat autònoma, Buenos Aires, la capital.

L’Argentina és el segon país més gran en superfície del subcontinentsud-americà, després de Brasil, i el vuitè més extens del món.

La capital és Buenos Aires. Ciutat més gran: Buenos Aires. Superficie: 3.761.274 Km2.

Casa Rosada (casa del govern)

Moneda: Pesoargentí. Independencia: D’Espanya 9 de julio de 1816. Gentilici: Argentí, argentina. Himne nacional: Himno Nacional Argentino.

Bandera

Escut Escarapel·la

14.000 Km.

Etnografia

El gautxo L’Argentina, com la resta dels països d’Amèrica ha estat la llar de diversos grups ètnics originaris i d’immigrants de diverses parts del món, principalment d’Europa. Destaca el gautxo que ésl'habitant de les zones rurals de l'Argentina, dedicats, principalment, a la ramaderia. La dona gautxa rep el nom tradicional de “china”. El poema Martín Fierro de José Hernández utilitza al gautxo com símbolde la tradició nacional argentina.

La dieta dels gautxos consisteix tradicionalment, en carn de bestiar, i “yerba mate”, una infusió d'herbes plena de nutrients. La cuina tradicional argentina esbasa en les senzilles receptes dels gautxos.

Quant a la vestimenta, el gautxo utilitza un poncho, per a protegir-se de les inclemències del temps, un facón o punyal, ganivet llarg, un rebenque(fuet), i uns pantalons bombats denominats bombachas, barret o chambergo, botes, espolons i un tirador dit rastra a manera de cinturó. També utilitzen boleadoras, tres pedres cobertes amb cuir,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Argentina
  • Argentina
  • Argentinidad
  • Argentina
  • Argentina
  • argentina
  • Argentina
  • Argentina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS