arguments contra l'independencia de catalunya

Páginas: 6 (1385 palabras) Publicado: 16 de junio de 2014
La independència no és la solució


De la manera que enfocaré el meu argument, és plantejant que la independència de Catalunya no seria la solució a tots els problemes que tenim actualment. Molts catalans i polítics catalans creuen i afirmen que la independència seria la solució a tot això, que si s’independitzés, seríem molt més rics i que tot els hi aniria millor, però no se’n volen adonarque és mentida per diferents raons. En el cas que Catalunya s’independitzés, el meu parer es que correria un risc molt elevat per un benefici molt, molt baix (en el cas que hi hagués cap benefici) i en un futur incert.
La primera raó per la qual Catalunya no hauria d'independitzar-se és que en aquests moments es parla d'unió, de fer força junts, que quants més millor, més forts. Per exemple:Estats UNITS, Emirats Àrabs UNITS, UNIÓ Europea, etc. Tothom vol unir-se, perquè Catalunya tindria que separa-se d'Espanya? seria pitjor tant per Catalunya com per Espanya. Seria pitjor per Espanya perquè, si aquesta independència fos real, molt polítics i advocats internacionals com és en el cas de l'advocada especialitzada en resolució de conflictes internacionals Ana Stanic, adverteix que tantCatalunya com Espanya quedarien fora de la UE; com ella va dir i cito textualment “una España sin Cataluña también quedaría fuera de la Unión Europea (UE)". Això suposaria un gran problema per a Espanya i Catalunya i podria portar a enfrontaments entre ells.

Per l’altra banda, Artur Mas afirma que Catalunya seria molt més rica, que tindrien molts més diners del que tenim i que econòmicament engeneral seria perfecte, però hi ha estudis i hipòtesis que demostren el contrari, com en el cas de l'article redactat en el “diariocritico” el dia 29/03/2014, en el que diu que la gran majoria de les grans empreses situades a Catalunya no estan d’acord en què Catalunya seria perfectament viable econòmicament parlant en el cas d'independència. També, podem veure en l’article redactat dia 31/03/2014 enlainformacion.com, en el que l’exministre Borrell afirma i alerta que la banca i grans empreses fugirien d'una Catalunya independent, a causa del fet que durant un període indefinit quedaria fora de la UE i de l'euro.

El fet que alguns catalans vulguin ser independents portaria molts problemes i disputes. Artur Mas i la resta de catalans sembla que no se’n adonen que Catalunya mai ha sigutindependent i mai ho serà, com quan Botín va dir que la independència mai passarà i que és il·legal.

Artur Mas vol la independència, costi el que costi però el que realment passa és que Espanya està deixant al President fer la seva, fins a què arribi el moment en el qual President realment celebri el referèndum de manera unilateral i Espanya reaccioni culpant al President d'un delicte molt greu,el d'infringir la llei i saltar-se la constitució. El Tribunal Constitucional (TC) va alertar de què la declaració unilateral d'Artur Mas és més que il·legal, per tal de què aquest referèndum se celebres de forma legal hi hauria d'haver una reforma constitucional, però un altre cop el TC afirma que aquesta reforma mai es farà. A la vegada el TC rebutja que Catalunya sigui un subjecte políticsobirà. Finalment en el cas de què aquest referèndum se celebres, Rajoy informa que tots els espanyols haurien de tindre el dret a votar i a decidir, ja que tota Espanya pertany a tots el ciutadans espanyols.

De qualsevol manera jo crec que la forma més econòmica i senzilla per resoldre aquests problemes seria intentar arribar a un acord per reformar la redistribució econòmica en general, encomptes de dividir Espanya. El que haurien de lluitar no és la independència sinó un possible pacte fiscal, que en definitiva es el que es tindria que estar negociant amb Rajoy. En comptes de lluitar per a una cosa més gran e incerta, haurien de lluitar per aconseguir aquest pacte. Jo sempre fico el mateix exemple, imaginat que el pacte fiscal és 1€ i la independència 100€ i llavors tu vas a una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'independéncia de Catalunya.
  • Espanya contra Catalunya
  • Mesures contra la pobresa a Catalunya
  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • Visual arguments
  • Aus De Catalunya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS