Arquimedes Apoloni Vitruvi

Páginas: 9 (2146 palabras) Publicado: 16 de junio de 2015
ANÀLISI FILOSÒFIC
Arnau Ramió Mateu
21-11-2014
1r Batxillerat B



























ANÀLISIS FILOSÒFICA

1. Identificació del material d'estímul
Una pilota, una cosa tan simple com una esfera rodona inflada pot portar-te a imaginar mil i una històries. Tant et pot venir a la ment uns nois jugant a l’hora del patí amb els seus amics a un fins a un partit professional de tenis d’ enNadal. Per a mi el que més em suggereix és amb la infantesa, un nen petit jugant al carrer sense cap preocupació ni responsabilitat.
2. Justificació del tema de l'anàlisi filosòfica
Ara bé, el meu tema no tracta sobre la felicitat de un nen al estar jugant amb una pilota, sinó a que es deu aquesta exagerat sentiment de felicitat. És a dir, els nen com ve sabem, veuen la vida de una altre manera queels adults, d'una manera més lògica i simple suposo, però com la veu realment.
3. Formulació de la pregunta a contestar relativa al tema
A conseqüència del que em suggereix el meu material d'estímul, em pregunto:
Segons com vegi la vida un nen, com hauria de el sistema educatiu d'aquests?
4. Raons per respondre la pregunta
Començant per Sòcrates, el primer filòsof grec de gran influència,afirmava que una vegada coneixes què és el bé, obres bé i a més creia que la ètica no existeix sense l'auto coneixement. Així doncs, segons aquest filòsofs els nens no devien tenir gaire importància i segurament li preocupava poc com hauria de viure un nen perquè encara no tenien el sentit de raó. El més probable és que estigués a favor d’una educació sòlida perquè aquests nens poguessin arribar al’auto coneixement i entendre ben bé en què consisteix el bé per a poder viure en plena virtut. Des dels ulls d’en Plató, aquesta visió no es difereix molt però per a ell no només és necessari conèixer el bé sinó que també havia de posar-ho en pràctica. Ell veia l’home com un conjunt de dos aspectes; no només racional sinó que també emocional. Per tant, com a ésser racional ell creia que els nenshavien de rebre una educació des de ben petits per saber distingir entre el bé i mal i poder arribar a obrar bé i aconseguir felicitat, però per altre banda, com sers emocionals, un home igual que un nen necessita de les emocions a la vida . De manera que a diferència de Sòcrates com que un nen petit fa sempre el que li ve de gust podria ser feliç encara que la màxima plenitud la guanyarà al créixer ial fer ús de la raó. A més a més, Plató, esta a favor de que els nens rebin una educació amb l'objectiu de fer arribar a l'ànima d'aquests impressions similars a les idees que volem que tinguin en una edat més avançada.
Donant un altre punt d'opinió trobaríem a Rousseau, filòsof francès, que diu que l'ésser humà només pot trobar la verdadera felicitat en la natura y en una societat justa.Defensa, que aquesta felicitat la trobarà mitjançant l'educació, la tolerància i la religió, que li ensenyaran a trobar la seva pròpia naturalesa per si sol.
Amb aquesta idea, Rousseau senyala la necessitat de reformular els sistemes educatius que entenen al nen com si fos un adult més. Els dos grans errors d’aquest sistema educatiu serien els intents de provocar que el nen faci us de la raó, unacapacitat reservada per els adults i intuir que el nen a serà més eficaç a l’hora d'aprendre mitjançant motivacions completament indiferents per a ell.
Rousseau defensa que l’aprenentatge del nen ha ser de forma natural fent us dels seus sentits. Creu que un sistema educatiu a traves del jocs ajudaria al nen a observar i experimentar, per tal que comenci a conèixer. Aquestes activitats l'ajudarien adesenvolupar el sentit del discerniment, una qualitat que permet al nen diferenciar en el “jo i el món que el rodeja” per tal que aprengui en funcionament del món per si mateix. Rousseau creu que l’obtenció d’aquest sentit del discerniment és més important que l’acumulació de coneixements imposats per llibres.
Segons el filòsof francès, el mètode educatiu que s’exposa al nen ha de dependre en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arquímedes y vitruvio
  • Apolonio
  • Apolonio
  • El cono de Apolonio
  • "El cono de Apolonio"
  • Apolonia
  • VITRUVIO
  • Vitruvio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS