Arte

Páginas: 2 (365 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2010
1.FITXA TÈCNICA

Títol: Tres nus al bosc.

Autor: Joaquim Sunyer i de Miró (1874 – 1956).
Es va formar a Barcelona, l’Escola de Belles Arts.
Des del seu primer viatge a París el 1896,Joaquim Sunyer alternar les seves estades entre França i Espanya, i va evolucionar dins d'una estètica de la llum, del color, i de presències matèriques, alhora que va interpretar la tradició de l'artcatalà des de la perspectiva moderna que va aportar el noucentisme.
A partir de 1909, Sunyer va començar a Sitges a una nova etapa creativa, la qual va denominar la seva "segona vida artística"caracteritzada per la representació de paisatges molt senzills en la composició, austers, que semblaven recollir essències primitives en la perfecta delimitació dels volums i en la puresa del dibuix, i queexpressen un profund sentiment de la realitat mediterrània. En aquesta etapa, que ha estat anomenada "Cap a un nou llenguatge 1909-1911", va realitzar una de les obres considerades com a paradigma de lapintura noucentista catalana. És l'anomenada "Mediterrània" de 1910-1911.
La seva activitat creativa des de 1911 fins 1919, apareixen paisatges que va pintar, on s’aprecia la influència de Cézanne,del Cubisme i també de Matisse.
Cronologia: 1913-1915.

Classificació genèrica: Pintura.

Estil: Noucentista.
Artísticament parlant el Noucentisme recupera la raó, la precisió, laserenitat, l’ordre i la claredat. Les característiques del noucentista son las següents:
Valora més la intel•ligència que la sensibilitat. Defensen la sobrietat expressiva. Predomina la línia respecte alcolor. S’utilitzen colors sobris. La figura de la dona és fonamental, el paisatge idealitzat, ambients intemporals i visió poètica.
Pastoral, 1911, es considera l’obra més emblemàtica del Noucentisme.Té un caràcter simbòlic. Al centre hi ha una figura femenina nua, al mig d’un paisatge frondós d’arbres i praderies amb les muntanyes al fons. Envoltada d’ovelles, aus i un gos. Sunyer aconsegueix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte por arte
  • DE TU ARTE A MI ARTE
  • arte o no arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS