Arte

Páginas: 2 (404 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2013
1.
Fitxa tècnica:
Títol: Afrodita, Pan i Eros
Autor: anònim
Època: 150 a.C
Tècnica: Talla,
Material: Marbre
Forma: Exempta
Tipología: grup, d’empeus i orant.
Superfície: textura llisa ipolicroma.

2.
Anàlisi formal:
Les figures principals és d’una dona jove i un ser mitològic mig home mig cabra, entre mig dels dos un angelet amb cara d’infant. La dona té el cos nuu i proporcionat,té els cabells llargs i recollits. Té el cap inclinat cap a l’esquerra mirant el ser mitològic. El braç dret el té aixecat subjectant una sandàlia amb la mà, i l’esquerra abaixat subjectat per el sermitològic fent que l’espatlla esquerra la tingui més alta que la dreta. Té la cama dreta recta i l’esquerra flexionada però les te juntes. Al costat esquerra de la dona hi ha el ser mitològic, té duesbanyes al cap, els cabells els te curts i arrissats i a la cara també n’hi té. El cos es el d’un home fort i fibrat i amb la seva mà esquerra agafa el braç de la dona, I amb el braç dret agafa lacintura de la dona. Les cames les té plenes de pel curt i amb peülles de cabra. A més té una cua que l’ajuda a subjectar-se. Entra mig dels dos hi ha situat l’angelet, que esta per sobre l’espatllaesquerra de la dona. A l’esquena i porta dues ales, està tombat com si volés. Té el cabell curt arrissat i curt i està mirant el ser mitològic. Està agafat ha una banya del ser mitològic, té el cos nu iels braços estirats.
3.
Interpretació i valoració:
Aquesta obra està feta a l’any 150 abans de crist a Grècia. I ressalta la bellesa, la simetria l’harmonia i la proporció. El tema tracta d’un mitegrec entre tres deus, la representació dels deus amb figures humanes desprèn l’actitud antropocèntrica davant la vida dels grecs.
Tracta de l’Afrodita, Pan i Eros. Tres sers mitològics, Afrodita ésla deessa de la sexualitat i la bellesa, Pan és el deu de la naturalesa i la fecunditat, i Eros és el fill d’Afrodita i personificació del desig d’amor. Es veu una escena en què Pan vol agafar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte por arte
  • DE TU ARTE A MI ARTE
  • arte o no arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS