asterix

Páginas: 6 (1280 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2013



























Índex
Pg 1 - Biografia Renné Goscinny.
Pg 2 - Biografia Albert Uderzo.
Pg 3 – Argument.
Pg 4 – Personatges.
Pg 5 – Llatinismes i Opinió personal.
Pg 6 - Webgrafia i Bibliografia.




















René Goscinny
René Goscinny (París, 1926 – 1977 ) va ser traslladat a Argentina als 2 anys, però el 1945 vamarxar a Nova York on va conèixer molts dibuixants i dels quals va aprendre molt de l’ofici. Posteriorment, a l’any 1950, es va traslladar a Brussel·les on va conèixer al director Georges Troisfontaines, el qual li va encarregar un any més tard que s’ocupés de la seva sucursal a París, on va conèixer a Albert Uderzo. Va treballar de guionista, deixant de banda la seva part de dibuixant. Va contribuir aproduccions com Jehan Pistolet i Luc Junior.
El 1955 va col·laborar amb el dibuixant Morris, realitzant els guions de Lucky Luke, una famosa sèrie d’un pistoler de l’antic Oest.
Va formar la societat Édipresse-Édifrance juntament amb Uderzo, Jean-Michel Charlier i Jean Hébrand, i van crear còmics com Clairon i Pistolino, Signor Spaghettio o el famós Tintín. Però la seva obra mestra, sensedubte, i per la qual és reconegut, és per crear un personatge que més endavant triomfaria en el món dels còmics, Astèrix, creat per ell i Albert Uderzo.
Actualment s’han venut més de 19 milions de còpies de les històries dels grans Gals.
Va morir d’un atur cardíac, quan va tornar de les seves vacances a Jerusalem i va decidir anar al metge per fer-se una revisió, i per sorpresa de tothom va morir ala mateixa clínica.









1


Albert Uderzo
Albert Uderzo va néixer a Fisemes (França) el 1927. Des de petit ja mostrava una aptitud especial cap al dibuix. Dibuixava molt millor que els sues companys, creant personatges ideats per ell mateix, ja que era autodidacte i mostrava una gran admiració cap als personatges de Walt Diseny. (curiositat: els personatges que dibuixava solientenir el nas gran).
Just abans que esclatés la segona guerra mundial, Albert va ingressar a l’Escola de mecànica d’aviació, a la perifèria de París.
Sovint visitava el seu germà a Bretanya. A l’Albert li agradava la zona, però no es va poder quedar per la guerra.
Una vegada França va ser alliberada, Albert es va dedicar principalment al dibuix, treballant per a diverses revistes i creantpersonatges com Flamberge, Clopinard, Zartan, Belloy, etc...
Un matí del 1951 coneix una persona que canviaria la seva vida, un nou empleat de la seva empresa al que denominaven carniyosament “Gossini”.
“Gossini” va crear i adherir Astèrix a una edició de la revista Pilote, edició que va triomfar venent més de 300.000 exemplars.
Van treballar en diverses vinyetes i històries, però arriba un moment enquè Albert decideix dedicar-se únicament al petit heroi Gal, i des de llavors només s’ha dedicat a aquest personatge.








2


Argument
La història quan Astèrix i Obèlix, dos Gals, es troben uns soldats romans quan estan caçant senglars, i els Gals guanyen la lluita sense esforç. Els soldats romans es queixen a César, i aquest, molt enfadat perquè no podia vèncer l’exèrcit gal,decideix contractar un druida el qual té un munt de peripècies.
Panoramix, el druida que fa pocions al llogaret gal, té un humor diferent i no es comporta normalment, ja que necessita petroli per elaborar la màgica poció que els dóna una força sobrehumana. Arriba un comerciant fenici a les costes, el qual suposadament havia de portar el líquid negre, però s’ho ha oblidat.
Panoramix es posa malaltper l’angúnia i el Druida romà li dona un beuratge que el cura.
Astèrix i Obelix decideixen partir a buscar aquest líquid, acompanyats per Ceroceroseix, el druida romà. Embarquen amb el mercader amb la condició que havien de vendre tots els seus productes. Quan són a alta mar, es troben un vaixell el qual vol abordar-los, però la situació dóna un gir i acaben comprant tots els productes al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asterix y obelix
  • Asterix
  • Asterix
  • Asterix
  • Asterix El
  • asterix
  • Asterix
  • As doce probas de asterix

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS