Astronomia

Páginas: 15 (3574 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2009
Harold Cadima Montaño 2°Bachillerato B
Amor de Dios
Carlos Díaz
22/12/2009

Origen de l’univers

Índex:
1. Introducció històrica de l’estudi dels astres.

1.1.Primeres observacions dels astres
1.2.Galileo-Galilei.
1.3.Copernic.
1.4.Leyes de Kepler.
1.5.Ley de Gravitació universal.
1.6.¿Per que se observa el univers?

2. Introducció a la astronomia de posició.

3. Teories origen delunivers.

3.1.Teoria del Big Bang.
3.2.Teoria inflacionària.
3.3.Teoria del estat estacionari.
3.4.Teoria del univers polsant.

4. ¿Què constitueix a l’univers?

4.1.Tipus de galàxies.
4.2.Tipus de estrelles.
4.3.Cometes, forats negres.
4.4.Medi interestel·lar.
4.5.Massa del univers, massa negativa.
4.6.¿Univers en expansió o en atracció?

5. Nova informació sobre l’univers.

6.Conclusions.

7. Bibliografia.

Agraïments:

Al meu tiet i sobretot als meus pares

” La superstición es a la religión lo que la astrología es a la astronomía, la hija loca de una madre cuerda’’.

Voltaire

Introducció

En aquest treball parlarem sobre l’origen de l’univers, es a dir, farem un breu repàs sobre les principals teories de l’origend’aquest univers infinit, explicarem alguns dels autors més rellevants en l’astronomia, parlarem sobre ¿Què conté aquest univers?. I conclourem el treball amb una opinió personal sobre les diferents teories de l’origen de l’univers.

Al principi farem una breu introducció a les primeres observacions dels astres, parlarem sobre els principals personatges que van influir, i molt, sobre el coneixement quetenim avui dia en els astres, els planetes, en general l’univers sencer.

Repassarem les principals lleis dels principals autors.
Veurem i explicarem les principals teories de l’origen de l’univers, explicarem tot allò que constitueix a l’univers, parlarem sobre les diferents maneres de veure aquest univers i sobretot el que està més a prop del nostre planeta.

1. Introducció històrica de l’estudidel astres.

En aquest apartat veurem una introducció a l’astronomia, per allò parlarem sobre diferents autors , diferents lleis i el perquè de l’observació de l’univers.

1.1 Primeres observacions dels astres
Els inicis de l’astronomia són molt amplis, per exemple podem trobar un
origen, poc científic i basat en mites, en la religió, com es una ideologia molt antiga, tractava d’explicarl’origen de l’univers amb aspectes mitològics.
Més tard podem trobar als grecs, que amb les seves aportacions filosòfiques i la seva aportació científica va contribuir a l'ampliació dels coneixements dels astres i van ser la base dels avanços científics que estan presents en l’actualitat.
Les aportacions de l’imperi Maya van ser molt extensos, per exemple la creació d’un calendari solar, encaramés precís que l’actual, representacions, en forma d’edificis, del comportament dels astres i la realització d’uns càlculs molt precisos sobre la posició de la lluna, venus , etc.

També les aportacions de l’imperi egipci van ser molt complexes per l’època en que es van donar aquestes observacions, per exemple, la construcció d’unes edificacions que es van posar específicament seguint un patrócomú, la posició de uns astres.
Però els avanços més rellevants es van donar després de l’edat mitjana, amb el descobriment d’un dels estris més importants per l’observació dels astres, el telescopi, inventat per Galileu-Galilei, del que parlarem més endavant, amb la utilització d’aquest estri es van poder fer més descobriments i més investigacions. També les aportacions dels descobridors del’època, van fer possible els avenços més importants en astronomia, van ser descobridors com Copernic, Galileu, i un llarg etcètera.

La teoria del BIG BANG

O gran explosió, suposa que, fa entre 12.000 i 15.000 milions d'anys, tota la matèria de l'Univers estava concentrada en una zona extraordinàriament petita de l'espai, i va explotar. La matèria va sortir impulsada amb gran energia en totes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Astronomia
  • Astronomia
  • Astronomia.
  • Astronomia
  • Astronomia
  • astronomia
  • astronomia
  • astronomia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS