Atencion Sociosanitaria

Páginas: 16 (3783 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2012
2.- PRESSUPÒSITS O CONDICIONS D’ENTRADA: ON SOM? 
 
2.1. El medi on treballem 
 
La majoria de gent que arriba a la granja és de Castellbisbal i alrededors, però també hem de dir que els serveis que ofereix pot arribar a gent de diferents punts geogràfics de Catalunya. 
Quan parlem d’activitats d’un dia a la granja escola, ens referim a excursions realitzades majoritàriament per col.legis detota Catalunya desde 1 any fins 13-14 anys… 
Podem dir que la granja té un gran ventall de serveis i activitats per oferir a persones de diferents edats. 
 
2.1.1. L’entorn: Castellbisbal 
 
Com que la majoria de gent que arriba a la granja és del poble de Castellbisbal o alrededors farem un breu resum sobre aquesta població. 
 
El terme municipal de Castellbisbal està situat al sud-oestdel Vallès Occidental, té una superficie de 31,15 Km2 i està envoltat per Sant Andreu de la Barca i Martorell, Rubí i Sant Cugat per l’est; Abrera Ullastrell, al nord; El Papiol, Pallejà i Corbera al sud. La zona més baixa està situada a prop del riu Llobregat (30m) i el punt més alt de Castellbisbal, assoleix els 333m. 
 
El clima que caracteritza el terme municipal de Castellbisbal és elmediterrani amb estius calorosos i secs, els hiverns suaus i un règim de precipitacions concentrat a la tardor i a la primavera en forma de tempestes. El relleu trencat es troba configurat per una important xarxa de torrents i rieres que drenen l’aigua de les pluges ràpidament cap al riu Llobregat. Els boscos de pi blanc i els matorrals, alzinar, matapoll, l’esparreguera, romaní, etc… són les principalsespècies vegetals que trobem al terme muncicipal de Castellbisbal. La fauna que podem trobar és principalment porcs senglars, esquirols, ratpenats, mosteles, orenetes, garses, serps, sargantana, etc… 
 
A Castellbisbal hi tenim vuit poligons industrials; aixó ha afavorit al creixement tant a nivell de població com a nivell econòmic. 
 
2.1.2. El medi social dels infants i l’entitat de lleure  
El gran creixement de població que s’ha donat a partir dels anys noranta fruit de l’arribada d’emigrants residencials provinents de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha estat el principal fenòmen demogràfic que hi ha agut el municipi, tant pel seu efecte directe de creixement del nombre d’habitants com pel seu impacte sobre l’estructura demográfica, urbana i social. En 17 anys, la poblacióde Castellbisbal ha pasat dels 4.983 habitants l’any 1991 als 12.290 registrats al Padró Municipal el Gener del 2011. 
 
Moltes famílies havien augmentat, però d’altres eren joves i començaven les seves vides en comú a tenir els primers fills i aixó ha estat la causa principal d’aquest creixement tan ràpid de la població. Molts dels infants no es coneixen perque no viuen al poble, no estudien ala mateixa escola o han vingut d’altres poblacions. 
Els nens i nenes de Castellbisbal viuen gairabé tots en famílies de dos o tres fills en la majoria dels casos. 

1
També hi ha un percentatge petit de famílies amb pares divorciats. 
Aquests infants demostren clarament una manca d’afectivitat i la permissivitat per part d’un delspares. 
 
La gran majoria dels infants tenen els dos pares que treballen moltes hores, arriben a casa molt tard i quasi no els veuen, per això aquests nens/es passen molta estona al casal; desde les vuit fins les cinc de la tarda. 
 
El nivell cultural, social, educatiu, etc… és molt diferent dins el grup de nens/es. Molts pares són joves amb estudis universitaris, d’altres tenen estudisprimaris, ja que ho van deixar per poder treballar. A més molts d’ells només poden veure els seus fills els caps de setmana per la feina i aquests viuen amb els avis o germans grans.  
Podem observar que són infants que passen moltes hores davant del televisor o els deixen jugar molta estona a les consoles. 
 
En el poble hi ha molta diversitat, ja que també hi ha nens/es immigrants i això fa que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • atención sociosanitaria
  • Modelo sociosanitario de atencion a la salud
  • Atencion Sociosanitaria
  • Atencion sociosanitaria
  • Atencion sociosanitaria
  • Atención sociosanitaria
  • Atención Sociosanitaria
  • Tecnica En Atencion Sociosanitaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS