Atletisme i Volleibol

Páginas: 10 (2482 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
L’atletisme
-Origen i història
L'atletisme existeix des de fa milers d'anys enrere, es considera l'esport més antic del planeta. Deixant de banda esports prehistòrics sense regles ni normativa es troben, a Egipte en el segle XV aC. com a referència escrita més antiga una inscripció a una làpida d'Amenofis II, en la que es parla de la cursa a peu. Al mateix temps a la civilització minoica tambéfeia curses, i llençaments com el de javelina i disc.[1]
Posteriorment es van fer els Jocs Olímpics que van iniciar els grecs el 776 aC.
-On es practica?
L'atletisme, normalment es duu a terme a una pista ovalada descoberta formada per un mínim de 4 carrils (acostumen a ser 8, la recta d'arribada ha de tenir un mínim de 6 carrils) on es realitzen les curses i, unes zones on s'hi fanels salts i els llançaments,pero a vegades es fan a unes zones properes. Tanmateix, també es pot disputar a pistes cobertes, que són més petites i es caracteritzen per no ser a l'aire lliure. Totes les pistes han de passar un control de la IAAF per controlar-ne la qualitat. Finalment, algunes proves es desenvolupen a espais exteriors com camins o carreteres.
84,39m (cada recta) x 2 = 168,78m
36,80 (radi deles corbes) x 3,1416 (nombre pi, aprox.) = 115,61m
115,61 (cada corba) x 2 = 231,22m
168,78 (les dues rectes) + 231,22 (les dues corbes) = 400m
La distància dels carrers es compta a la línia externa. Cada carrer fa 1,22 metres d'amplada (amb una variació possible d'1 centímetre), senyalat per ambdues bandes per línies blanques de 5 centímetres d'amplada. La inclinació de la pista no pot superar1:100 (normalment cap a l'interior) i el desnivell l'1:1.000 cap a la direcció de la carrera. Les zones de seguretat són de més d'un metre a l'interior i d'aproximadament un metre a l'exterior, on no hi pot haver material, obstacles, etc. a més, tots els sistemes de drenatge que hi hagi en aquesta zona hauran d'estar al mateix nivell que la pista. La "ria" emprada a proves d'obstacles ha d'estara l'interior o exterior de la segona curva i ha de tenir unes dimensions de 3,66m x 3,66m x 0,70m.







-Proves olímpiques

Proves olímpiques
Curses
Distància

100 m
200 m
400 m
800 m
1 500 m
5 000 m
10 000 m
Marató
110 mt;
Dones: 100 mt
400 mt
3000  obstacles
4x100 m
4x400 m

Distància

20km marxa
50km marxa
Disciplines

Salt d'alçada
Salt amb perxa
Salt dellargada
Triple salt
Disciplines

Llançament de pes
Llançament de disc
Llançament de martell
Llançament de javelina
Disciplines

Decatló
Heptatló

-Explicació del llançament de pes i del salt d’alçada
Llançament de pes
El llançament de pes és una prova d'atletisme, que consisteix en propulsar una sòlida bola de metall a través de l'aire a la màxima distància. El pes de la bola ésde 7,26 kg en homes i de 4 kg en dones per a categories adultes.
L'acció en el llançament està circumscrita a un cercle de 2,13 m de diàmetre. Aquest cercle està dividit en dues meitats, una orientada cap a la fossa on ha de caure la bola i l'altra cap al costat oposat os hi ha una zona de caiguda limitada per dues rectas amb una angle de 40º. En la primera fase de la prova, l'atleta subjecta elpes amb els dits de la mà de llançar contra el seu muscle, posant la bola sota la barbeta. El competidor llavors es desplaça dins del cercle en una postura semi-ajupida, adquirint velocitat. A l'arribar al costat oposat del cercle, estira el braç de llançar sobtadament i empeny el pes cap a l'aire en l'adreça adequada. El pes s'empeny, no es llança. L'embranzida es fa des del muscle amb un sol braçi no es pot dur el pes darrere del muscle.
Cada competidor té dret a tres llançaments i els vuit millors passen a la següent ronda d'altres tres llançaments per competidor. Si els competidors fossin menys de vuit cadascun tindrà fins a sis intents; si són més, tres intents. Es decideix el guanyador segons la marca del millor llançament, la qual s'amida des del límit intern del cercle fins al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atletisme
  • Atletism
  • Atletisme adaptat
  • ATLETISME EF
  • Entrenament atletisme
  • volleibol
  • Atletisme
  • atletísme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS