atun

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014
Laura Rodríguez Chica
Historia de l’Art
2n Batxillerat

ELS GUERRERS DE RIACE

1. FITXA TÈCNICA
Obra: Guerrers de Riace
Autor: desconegut
Estil: Grec clàssic
Dimensions: 2,05 metresd’altura i 400 kg cadascuna
Material: bronze
Tècnica: fosa
Cronologia: segle V a.C. (460 - 430 a.C.)
Tipologia: escultura exempta
Cromatisme (color): policroma
Localització: Museu Nacional deReggio di Calabria (Itàlia), inicialment la seva localització era a les costes de Riace.
Estat conservació: tot i estar atacades inicialment per l’aigua de mar, després de 5 anys es van poder restaurar.2. CONTEXT HISTÒRIC
L’obra es situa entre el 475-323 a.C., etapa compresa entre la fi de les Guerres Mèdiques i la mort d’Alexandre el Gran, en la qual té lloc el moment de màxima esplendorgrega. La victòria contra els perses ales Guerres Mèdiques (499-479 a.C.), va servir per iniciar un període de completa autonomia cultural i artística, l’epicentre de la qual estava fixat en la prosperaAtenes de Pèricles. 
3. DESCRIPCIÓ FORMAL
Encara que a primera vista semblin una mica rígids, es diferències clarament l'estil clàssic dels primers temps, ja que es veu un clar estudi i coneixementanatòmic. Aquí ja no podem trobar res de l ‘hieratisme dels kouroi i les korai gràcies a que la cama dreta és en la qual es recolzen i l'esquerra està lleugerament flexionada, com si anessin acomençar a caminar. A més el moviment prové de que el cap estigui orientat al contrari que la cama flexionada. Trobem que l'eix de simetria es a substituït per una insinuació de moviment.
L'expressió delsguerrers és ferotge amb la boca entreoberta en què podem apreciar les dents. La barba arrissada simulant l'estil jònic li dóna un toc femení que insinua sensualitat en contraposició a la força i lamusculatura.
Les dues estàtues són semblants, però la que porta els cabells recollits es veu més jove i amb molta arrogància, l'altre és més gran i transmet l'experiència d'un guerrer.
Es veuen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atunes
  • atun
  • Atun
  • atun
  • Atun
  • el atun
  • Atun
  • Atun

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS