Autonomia

Páginas: 4 (782 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2011
PREGUNTES RELACIONADES AMB EL TEMA 2:

1- QUIN ÉS EL GRAU D'AUTONOMIA DESITJABLE?
Ni han moltes discussions en referència això, no ens posem d'acord. Ni hi ha qui diu: "Tenim mésautonomia de la que volen i exercim menys de la que podem".
Aquest és un debat molt antic. El sistema es molt estandarditzat i centralitzat, està molt lligat al nostre país en temps democràtics.L'ideal seria adaptar el currículum a cada centre, tenim en comte si el centre està en un barri marginal, en un barri d'alt nivell econòmic, etc, ja que tots els ciutadans tenen elsmateixos drets. No deurien regir-se, per exemple, pel nivell econòmic, ja que ni han centres on comencen abans a llegir, entre altres coses.
Un altre problema que experimenten hui en dia, són elsrecursos econòmics que es destinen per tal fi. La solució per alcançar un nivell d'autonomia més alt seria, entre altres, destinar més recursos per a que el currículum puga arribar a tots.En conclusió, ni cal adaptar-lo a les característiques de la realitat social de cada centre però sense deixar de banda que tots tingan el mateix currículum.

2- QUI TE LA RESPONSABILITAT DEL'EDUCACIÓ? COM PROMOURE EL COMPROMÍS?
Antigamente, en l'Antic Regim, es pensava que era responsabilitat del pares. Hui en dia encara es continua pensant aixi però la realitat és que es funció detots.
Amb la LLOE es diu que l'esforç es compartit. El xiquet ha de millorar i això s'obté amb uns mestres compromesos amb tal cosa. Però com tot es un “llucet que es menga la cua", sensemés diners que hi hauran d'invertir en l'educació això costarà molt més d'aconseguir.
Aixi, en el nostre país existeixen problemes respecte aquest tema per que no fem mes que anar desplaçant elpaquet, es adir, uns diuem que es responsabilitat dels pares i altres dels mestres i aixi no anem en davant. Qué ocorre a Finlàndia? dons que tota la societat, el contingut, educa als xiquets....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Autonomia
  • AUTONOMIA
  • autonomia
  • Autonomía
  • La Autonomía
  • autonomia
  • autonomia
  • autonomias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS