auxilis 20

Páginas: 7 (1628 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2015
1- Quines són les anelles de la cadena de supervivència?
La cadena de supervivència consta de quatre anelles, totes elles d'idèntica importància:
Alerta immediata: activació del sistema d'emergències.
Reanimació cardiopulmonar (RCP) bàsica.
Desfibril·lació precoç.
Reanimació cardiopulmonar (RCP) avançada.

2- Quines anelles de la cadena de supervivència estan incloses en el terme suport vitalbàsic?
El terme “suport vital bàsic” fa referència a les dos primeres anelles de la cadena de supervivència: alerta immediata i reanimació cardiopulmonar bàsica.

3- Per què el suport vital s'ha d'aplicar en els primers 4 minuts de l'aturada cardiorespiratòria?
Perquè quan el cor s'atura, les lesions cerebrals comencen a aparèixer després del tercer minut, i a partir de 8 minuts és pràcticamentimpossible garantir la supervivència de la víctima.

4- Quina és la finalitat de la reanimació cardiopulmunar bàsica?
La reanimació cardiopulmonar bàsica consisteix en l'execució de maniobres de reanimació cardiopulmonar bàsica, per qualsevol testimoni de l'emergència, que substitueixin la circulació i la respiració, afavorint una oxigenació d'emergència.

5- Com es determina si una persona adultaestà conscient o no? I un lactant?
Per determinar si una persona adulta està conscient o no s'ha de sacsejar-la suaument i parlar-li alt i clar prop de l'orella.
Per determinar si un lactant està conscient o no s'ha de fregar-li la planta del peu i cridar-lo pel seu nom per veure si respon. No s'ha de sacsejar mai un lactant.

6- Indica quines són les dos primeres accions que duries a terme si ettrobares una persona adulta inconscient estirada al terra, un cop ja has comprovat el seu estat d'inconsciència?
Un cop s'ha comprovat que la persona roman inconscient, s'ha de comprovar si la víctima respira. En cas negatiu s'ha de procedir a obrir les vies aèries i, seguidament, començar la reanimació cardiopulmonar.

7- Per què abans de comprovar la respiració en una víctima inconscient s'hand'obrir les vies aèries?
Perquè ens hem d'asegurar que les vies aèries no estan obstruides per qualsevol objecte o lessió, per tal que les insuflacions de rescat siguin efectives.
8- En quina situació començaries a realitzar el massatge cardíac a una persona adulta?
S'ha de realitzar el massatge cardíac a una persona adulta en el cas de què la víctima estigui inconscient i no respiri.
9- Quan s'ha deprocedir a realitzar el massatge cardíac a un nen?
S'ha de procedir a realitzar el massatge cardíac a un nen després de comprobar que esta inconscient i que no respira, posteriorment de les 5 insuflacions de rescat.

10- Quan es realitza el massatge cardíac a una persona adulta, a un nen i a un lactant: Quantes compressions toràciques seguides s'han de realitzar? Amb quin ritme s'han derealitzar?
Quan es realitza un massatge cardíac, ja sigui a una persona adulta, a un nen o a un lactant, s'han de dur a terme 30 compressions toràciques seguides, amb un ritme de 100 compressions per minut.
11- Per què les maniobres de reanimació comencen amb el massatge cardíac en l'adult i amb la respiració artificial en el nen i en el lactant?
En l'adult les maniobres de reanimació comencen amb elmassatge cardíac perquè la majoria de les morts sobtades en els adults són d'origen cardíac, en canvi, amb el nen i el lactant comencen amb la respiració artificial perquè la causa principal d'aturada cardiorespiratòria és l'aturada respiratòria.

12- Quines diferències hi ha a l'hora de realitzar el massatge cardíac a una persona adulta, a un nen i a un lactant?
Persona adulta
Nen
Lactant
-Agenollar-se al costat de la víctima a l'alçada del pit.
- Col·locar el taló de la mà al centre del tòrax, sobre la meitat inferior de l'estèrnum, però evitant l'extrem inferior de l'estèrnum (apòfisi xifoide).
- Posar el taló de l'altra mà sobre la primera.
- Entrellaçar els dits de les mans i assegurar-se que els dits no descansen sobre les costelles.
- Inclinar-se completament sobre la víctima, amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Primers Auxilis
  • PRIMERS AUXILIS
  • Primers Auxilis
  • Primers Auxilis
  • primers auxilis
  • Primers auxilis
  • 20
  • 20

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS