Bases científiques de la publicitat subliminar

Páginas: 5 (1074 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
Bases científiques de l’estimulació subliminal.
L’inconscient fisiològic
L’ésser humà té la capacitat potencial de percebre tots els estímuls externs. Els estímuls són processats a diferents nivells: uns mitjançant l’experiència perceptiva conscient i altres mitjançant l’experiència perceptiva inconscient.
Per a la psicologia científica el concepte que presenta controvèrsia alhora depoder-lo definir, és el d’inconscient.
Hi ha hagut diferents postures a favor i en contra de l’inconscient. L’eix principal de la pràctica clínica del psicoanàlisi és l’inconscient, entenent per inconscient l’antecambra de la vida mental, situada entre el pensament conscient i el preconscient.
Shevrin i Dickman (1980), del corrent cognitivista, defineixen l’inconscient com el preconscient fisiològicdels processos que no tenen representació fenomènica i que es caracteritzen per:
Igual que el nivell conscient té les seves pròpies característiques i processos, el nivell inconscient també té el seus
El processos inconscients poden influir en el desenvolupament de la conducta i de la consciència.
El processos inconscients tenen les seves pròpies lleis.
Shevrin i Dickman intenten reconciliarl’inconscient ofert pels psicòlegs contemporanis amb el que manté el psicoanàlisi freudià: en ambdós casos l’inconscient està més actiu que latent i opera a través de principis diferents als del conscient. Divergeixen en la naturalesa dels continguts inconscients i en els processos es a través dels quals funcionen. Per a Freud la naturalesa dels continguts inconscients són impulsos sexualsinstintius i agressius, els record i idees reprimides que estan associades a aquests impulsos. Metre que per el psicòlegs congitivistes la informació està representada en les estructures del coneixement inconscient.
Dades que recolzen el concepte d’inconscient
La informació que tenim de l’incoscient prové de les diferents fonts de la psicologia.
Clínica
Teòrica
Experimental
Psicologia clínica.Aquesta informació bé de la pràctica clínica on s’ha trobat estats especials de la consciència entre els que hi ha: el procés de dissociació(que es produeix en els fenòmens de fuga, personalitat múltiple, amnèsia, despersonalització i desrealització; en les investigacions realitzades durant el son, on es produeixen fenòmens com el somnambulisme i somniloqui; en les investigacions d’hipnosi, on espoden observar suggestions post hipnòtiques i amnèsia post hipnòtica. En tots ells es produeix una separació temporal de la consciència, portant a terme el subjecte conductes que, una vegada passat el moment, no recorda.
Estats especials de la consciència
Aquests estats només pot obtenir-los el terapeuta o la investigació mitjançant l’autoinforme ja que mai podem tenir un coneixement directeduna altra ment. La informació indirecta prové d’una inferència de la cadena de relacions de variables que sí són observables directament.
La dissociació: és aquell fenomen en que lla nostra consciència pot dividir-se en dos parts i una d’elles no sap el que fa l’altra.
La dissociació s’ha posat de manifests en diferents investigacions sobre les alteracions sobre la memòria conscient. Tenim elssegüents fenòmens:
La fuga: és un tipus d’amnèsia en al qual el subjecte no pot recordar dades fonamentals com la seva identitat, el lloc en que viu, la feina que té, etc. Aquest oblit no és un oblit normal sinó que protegeix d’una situació d’ansietat viscuda
Personalitat múltiple: és quan in individu manté més d’un patró de personalitat que alterna de manera alternativa i autònoma.
Amnèsia:el subjecte perd de cop part dels records que són molt importants per a la seva vida normal
Despersonalització: el subjecte té una consciencia subjectiva o un sentiment de canvi produït en ell mateix.
Desrealització: és un desordre molt semblat a l’anterior; el subjecte té el consciencia subjectiva o el sentiment de canvi produït pel medi que l’envolta.
Investigacions de activitat cognitiva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Publicitat subliminar
  • Què es la publicitat?
  • Mensaje subliminar
  • La ètica en la publicitat
  • la publicitat ceci
  • Horaris Publicitat
  • la publicitat a l'empresa
  • Historia de la Publicitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS