bearn o la sala de les nines

Páginas: 4 (978 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2015
TREBALL DE LECTURA: BEARN O LA SALA DE LES NINES (1956), de Llorenç Villalonga (1897-1980)


PROPOSTES DE TREBALL: Totes les propostes han d’anar acompanyades d’exemples extrets del text icontextualitzats (part, capítol, pàgina) i de bibliografia si s’escau.

a) Estudi del lèxic i l’estil:

Villalonga començà la seva tasca de novel·lista amb una obra en català: l'escandalosa Mort de dama, defàcil i reiterat èxit. Segons sembla, en la tercera edició de Mort de dama (1954), el corrector i la mateixa línia editorial situada al Principat no van respectar les formes dialectals pròpies del’autor, cosa que el féu indignar. Entre 1952 i 1954 començà a escriure Bearn en català, però al 1956 publicà la seva obra més ambiciosa en castellà, per bé que inicialment va escriure bona part de la primerai de la segona part en català, parts que posteriorment traduí. Al 1961 la va escriure en català i rebé el premi de la crítica.

L’estructura narrativa es va construint de manera acurada a través d’unnarrador. La tècnica narrativa que aporta pretén situar al lector en una posició que ha d’analitzar les diferents perspectives que aporta. Les dues parts encapçalades per un títol suggeridor queperfila el que serà realment la novel·la articulen un tot. Però Villalonga, quin tipus de novel·la fa? Segueix un esquema clàssic? Per què? Quina voluntat hi ha al darrere? Quin paper té el narrador en laconstrucció de la novel·la?

Es tracta d’analitzar l’estil d’aquest text narratiu intentant determinat els trets emprats en relació a la finalitat comunicativa. Cal valorar i incloure totes lesqüestions de coherència, cohesió, estructura, recursos literaris, gènere al qual pertany i les condicions que aquest gènere imposa, l’opció lingüística, tipus de lèxic en funció del registre, d’acord amb laclasse social a què pertanyen els senyors de Bearn i la resta de personatges, (com es relacionen i en quin registre), tècniques narratives...


b) Estudi dels personatges:

Els personatges de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bearn O La Sala De Nines
  • BEARN O LA SALA DE LAS NINES PERSONATGES
  • Bearn o la sala de nines
  • Bearn O La Sala De Nines Temes I Estructura
  • Diagnostico Niños Y Niñas Sala Cuna
  • Caracteristicas De Los Niños De Sala De Dos
  • Niños que muerden en sala de 2
  • AUTORIZACIÓN SALIDA DEL PAÍS NIÑO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS