Bearn O La Sala De Nines

Páginas: 4 (980 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2015
Bearn o la sala de nines,
Llorenç Villalonga

Llorenç Villalonga va néixer l’1 de març de 1897 a Mallorca i murí el 27 de gener de 1980, va ser escriptor i psiquiatre. En el camp de l’escriptura, vatocar la novel·la i el teatre.
Pel que fa a la seva família, el seu pare va ser militar i la seva mare caracteritzada d’una gran intel·ligència i bellesa procedí d’una família molt culta. S’ha mareinfluí molt en les seves novel·les. Villalonga va començar la carrera eclesiàstica però la deixà per la de medicina i més tard s’especialitzà en psiquiatria. Es va casar amb la seva cosina segona i novan tenir fills. Als vuitanta-tres anys morí d’arteriosclerosis.
Després de veure la seva biografia podem observar que ficció i realitat comparteixen aspectes semblants, els exemples més clars són lainspiració de la bellesa i la intel·ligència de s’ha mare en el personatge de Maria Antònia; el fet que Villalonga es cases amb una cosina segona ho podem relacionar amb Tonet i la seva esposa quetambé eren cosins i no van tenir descendència; per últim podríem dir que el nostre personatge ocupa un càrrec eclesiàstic com l’autor.

El llibre està escrit en mallorquí i està format per quatre partson comença amb una introducció, la segueix la segona part que es titula “sota la influència de Faust”, després “la guerra regna a Bearn” i per últim l’Epíleg.
Tot el llibre és escrit pel capellà deBearn, don Joan Mayol, i va dirigit al secretari del senyor Cardenal Primat de les Espanyes, Miquel Gilabert. La introducció és com ve diu el títol, uns cinc cèntims de qui és, qui són els seus senyorsi què es trobarà durant el relat. Joan no va conèixer els seus pares i va ser criat per Maria Antònia i don Toni. Els senyors eren d’una família noble i ben estant i Joan des de petit va estar en elseminari per ser el sacerdot de la casa.
En la primera part, ens fa una descripció de Bearn i els personatges, ens detalla totes les parts de la casa fent referencia així també a la “sala de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BEARN O LA SALA DE LAS NINES PERSONATGES
  • bearn o la sala de les nines
  • Bearn o la sala de nines
  • Bearn O La Sala De Nines Temes I Estructura
  • Diagnostico Niños Y Niñas Sala Cuna
  • Caracteristicas De Los Niños De Sala De Dos
  • Niños que muerden en sala de 2
  • AUTORIZACIÓN SALIDA DEL PAÍS NIÑO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS