Benestar Fetal intrapart

Páginas: 12 (2936 palabras) Publicado: 25 de agosto de 2015
PROTOCOL:
CONTROL FETAL INTRAPART
Servei de Medicina Materno-fetal.
Institut Clínic de Ginecologia, Obstetrícia i Neonatologia (ICGON), Hospital Clínic de Barcelona

1. DEFINICIONS

La hipòxia fetal és el dèficit d´aport d´oxigen als òrgans fetals secundari al deteriorament de l´intercanvi de gasos. Quan aquesta condició és persistent, progressa cap a acidosi hipòxica. La hipòxia i en últimainstància l´acidosi, són els grans contribuents en el desenvolupament de paràlisi cerebral, l’encefalopatia hipòxica-isquèmica i altres situacions mòrbides del neonat.

El risc de pèrdua de benestar fetal es defineix com la prèsencia de signes o símptomes clínics suggestius de ser secundaris a una acidòsi hipóxica i que condicionen la conducta clínica. Substitueix el terme de patiment fetal.L´acidosi hipòxica té dues formes clínico-analítiques que en la pràctica solen combinar-se en grau variable segons el cas:
Acidosi respiratòria: disminució del pH i PCO2 elevada amb un dèficit de bases normal. Reflecteix l’alteració en l' intercanvi de gasos, però limitada en el temps. Les complicacions secundàries postnatals són poc freqüents i el pronòstic és excel.lent. Si existeix undeteriorament més perllongat en l'intercanvi gasós, s´activen mecanismes fisiològics compensatoris per millorar la disponibilitat d'O2.
Acidosi metabòlica: pH baix i dèficit de bases de més de 12 mmol/L. Ocorre en el 2% dels parts i la majoria d'aquests nadons seran asimptomàtics (75%). Substitueix el terme asfíxia neonatal.
L´encefalopatia hipòxica-isquèmica és la manifestació clínica a nivell del SNC del´acidosi metabòlica.


2. OBJECTIUS DEL CONTROL FETAL INTRAPART

L’objectiu del control fetal intrapart és la detecció precoç de la pèrdua de benestar fetal secundaria a la hipòxia fetal i l’aplicació de mesures efectives per previndre la mortalitat i/o morbilitat perinatal derivades.
El cervell fetal modula la freqüència cardíaca fetal (FCF) a través del sistema nerviós simpàtic i parasimpàtic.Canvis en els patrons normals de la FCF constitueixen el fonament bàsic per la monitorització de la FCF intrapart.

3. MÈTODES DE CONTROL DE BENESTAR FETAL INTRAPART

● La monitorització de la FCF es realitzarà sempre externament. L’única excepció per a realitzar monitorització interna, són els casos d’alt risc, en que la qualitat del registre sigui insuficient per la seva avaluació. Estàcontraindicat en gestants VIH, VHB i VHC positives.

● La monitorització de la dinàmica uterina pot ser externa o interna.

Control extern DU: El traçat permet objectivar la freqüència de les contraccions i la relació entre les contraccions i la FCF. És el métode d´elecció.
Control intern DU: Permet fer una avaluació precisa del registre del to uterí en repòs, de la intensitat, durada, i freqüència deles contraccions. Està indicada en els casos de manca de progressió en que es vulgui monitoritzar de manera segura la dinàmica uterina (fins a 200 UM en fase de dilatació i 250 UM en fase d’expulsiu) i en les induccions amb risc especialment augmentat de ruptura uterina.
4. MONITORITZACIÓ FETAL INTRAPART

4.1 MONITORITZACIÓ FETAL INTERMITENT
La monitorització intermitent comparada amb lacontínua no augmenta les seqüeles neurològiques i disminueix en un 40% les cesàries per risc de pèrdua de benestar, els parts instrumentats i les necessitats d’anestèsia peridural. L’auscultació intermitent és el mètode d’elecció en gestants de baix risc.

FREQÜÈNCIA de l’auscultació recomanada és la següent:
En el primer període del part: cada 15-30 minuts durant 60 segons en el període postcontraccióimmediat, o bé es faran finestres de 20 minuts cada hora.
En el segon període del part: el risc d’acidosi fetal es més elevat, es realitzarà una monitorizació contínua de la FCF. No obstant, si es decideix fer una auscultació intermitent, consensuat amb la dona, aquesta es farà cada 5 minuts durant 60 segons després d’una contracció.

AVALUACIÓ

L’avaluació de la FCF la farà el professional...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Monitorizacion Fetal Intraparto
  • Control fetal intraparto
  • Vigilancia fetal intraparto
  • Rol de la monitorizacion electronica fetal intraparto en el diagnostico de sufrimiento fetal agudo*
  • fetal
  • Estat de benestar
  • HEMORRAGIA INTRAPARTO
  • Estat De Benestar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS