Binta Y La Gran Idea

Páginas: 4 (954 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2013
BINTA Y LA GRAN IDEA.
Javier Fesser
30/01/13

1. Descriu en què consisteix el conflicte plantejat.
En aquest curt jo puc diferenciar clarament dos conflictes. El primer conflicte que es plantejaa aquest curt, es la adopció de un xiquet “tubab” per part del pare de Binta.
El segon conflicte que hi puc diferenciar, es el següent: Soda, cosina de Binta, vol estudiar, anar a l’escola iaprendre, però el seu pare no hi dona consentiment.
2. Quins és/són les causes del conflicte?
El pare de Binta creu que la vida que porten es la més adequada per a que un xiquet creixa, ja que viuen enfamília, solidaritat i companyerisme. Com que viuen a una aldea li costa molt arribar fins al governador.
En el segon conflicte les causes son que el pare de Soda no la deixa anar a l’escola perquèdiu que l’escola no es per a dones, les dones han de casar-se i quedar-se a casa cuidant dels xiquets i fent el menjar.
3. Quins són les actituds i conductes més significatives dels personatges?
Per ami, la actitud de Binta es una actitud de superació. Posem un exemple: Quan Binta està a l’escola el professor demana un voluntari per netejar la pissarra, i tot i la seua estatura ella ho intenta.Després tenim la actitud del pare de Binta, sap que es molt complicat aconseguir el que ell es planteja donat els mitjos del seu poblat, però no desisteix fins aconseguir-ho.
Seguidament veiem laactitud de Soda, es una actitud de persistència davant un pare poc consentidor, que no la deixa anar a l’escola. Ella insisteix i fins que no ho aconsegueix no es dona per vençuda. Però com hoaconsegueix? Ací trobem una altra actitud positiva per part de Binta, que amb l’ajuda de l’escola aconsegueix fer una obra teatral per a convèncer al pare de que ha de deixar-la estudiar.
Per a mi, aquestesson les actituds més significatives del curt.
4. Quin efecte tenen aquestes sobre l'evolució del conflicte?
L’efecte d’aquestes en aquest cas, son totes positives, ja que demostren que amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo Binta y la gran idea
  • Binta Y La Gran Idea
  • Binta y la gran idea
  • Binta y la gran idea
  • Binta y la gran idea
  • binta y la gran idea
  • Binta y la gran idea
  • Binta y La Gran Idea: Analisis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS