Bio w.booth

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2011
Biografia de William Booth

William Booth va néixer a Sneinton, Nottingham el 10 d'abril de 1829. Fill de Samuel Booth i Mary Moss, va ser l'únic fill que va sobreviure dels quatre que van tenir.El seu pare era constructor. Els negocis no anaven gaire bé i William va haver de començar a treballar als tretze anys com a aprenent d'un prestamista.
Als quinze anys abandona l'anglicanisme is'adhereix al metodisme, doctrina de la qual predicava a pobres i ''pecadors'' de Nottingham.
L'any 1849 es va traslladar a Londres, on va trobar feina a la tenda d'un prestamista. A la ciutat vacontinuar predicant, especialment a Kennington Common.
Com que no estava d'acord amb la doctrina salvacionista dels congregacionalistes es va unir als ''Reformadors'' (reforma de la Iglèsia Metodista). Alsvint-i-tres anys abandonà la feina i es va dedicar completament a la predicació.
L'any 1855 es va casar amb Catherine Mumford amb la qual va tenir nou fills.
L'any 1861 va demanar deixar de serpredicador a temps complet, petició que li va ser denegada i és va convertir en un evangelista independent.
L'any 1865, juntament amb la seva dona, van fundar l'exèrcit de la Salvació, un movimentevangelista que agrupava voluntaris per ajudar a alcohòlics, prostitutes, delinqüents i qualsevol persona que ho necessités. La seva missió era que coneguessin el missatge de l'evangeli de Jesucrist.
Com aexpressió de la seva fe, els soldats s'abstenien del consum d'alcohol, drogues i tabac i tenien prohibit jugar en jocs d'atzar.
No es considerava una esglèsia en el sentit més estricte de laparaula, sinó una societat de laics compromesos amb una esglèsia que buscava la unitat dels cristians.
L'exèrcit de Salvació es va veure amenaçada per detractors que interrumpien en les reunions i fins itot, asaltaven físicament als seus membres.
Fins i tot, l'evangelista Lord Shaftesbury va arribar a desciure Booth com l'Antricrist.
Amb els pas dels anys l'opinió de l'exèrcit va anar canviant i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bio
  • Bio
  • Bio
  • Bio
  • BIO
  • BIO
  • Bio
  • bio bio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS