Biografia de Joanot Martorell

Páginas: 2 (416 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
Biografia de Joanot Martorell

Joanot Martorell és un cavaller de la noblesa valenciana, la seva data de naixement aproximadament es entre els 1405 i 1413 a la ciutat de València i la seva mort télloc l'any 1465. 

Va forma part, amb el seu pare i germà, de la companyia reial d'Alfons el Magnànim. El seu pare és ferit de mort en la batalla naval de Ponça. Deixa tota els seus béns en mansdel Joanot enlloc del fill primogènit, el seu germà Galcerà Martorell. Els nombrosos processos judicials que ha d'afrontar li suposen un gran desgast econòmic.

Va dur una vida aventurera, ambalmenys quatre enfrontaments, amb altres cavallers i també amb el seu cunyat Ausiàs March per no complir el contracte matrimonial amb la seva germana Isabel. Després d’aquest fet, Joanot li dóna propietatsa Isabel en garantia de la dot matrimonial amb Ausiàs March. Al mateix temps la intervenció de la reina Maria, la dona d'Alfons el Magnànim, aconsegueix aturar la lluita a mort que Joanot li haviadeclarat al seu cosí Joan de Montpalau, per no voler-se casar amb la seva germana Damiana, després de haver-hi tingut relacions carnals.

L'estada a Anglaterra, entre el 1938-1939, de Joanot Martorelll'ajudarien en la seva vocació literària i, a més a més, coneix cavallers de tot el món que arribaven a la cort anglesa a la recerca d'aventures. Es pensa que a Anglaterra hi va trobar els materialsper a escriure la primera part del Tirant lo Blanc.

Joanot i el seu germà tenen encara nombrosos enfrontaments amb altres nobles, aquests enfrontaments fan que els germans acabin empresonats envaries ocasions entre 1440 i 1450. Passats aquests fets Joanot queda arruïnat, i no tindrà altra cosa a fer que vendre les seves propietats. Per a obtenir la protecció reial l'any 1452 l'escriptorostenta el càrrec de cambrer reial d'Alfons el Magnànim, i més tard els càrrecs de trinxador i d'escrivà del príncep Carles de Viana. 

Es pensa que Joanot Martorell comença la redacció de la obra de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joanot martorell
  • Biografia de Joanot Martorell
  • Joanot Martorell
  • Joanot martorell
  • Joanot Martorell
  • Joanot Martorell
  • Joanot martorell
  • Joanot Martorell

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS