biotecnologia

Páginas: 11 (2622 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2014
 Biotecnologia (Introducció)



La enginyeria genètica és la ciència biològica que tracta de la manipulació del gens. La manipulació dels gens que cada ésser viu conté permet noves opcions, la enginyeria genètica te molts usos, per exemple, fabricar òrgans per a transplantaments en humans, obtenir bacteris que fabriquin medicines, guarircertes malalties com l’Alzheimer o el càncer o, crear animals i plantes adequats a les nostres necessitats.



Biotecnologia
Processos i tècniques
Les tècniques de l’enginyeria genètica o també anomenades tecnologies de l’ADN es divideixen en aquestes parts:
1.Obtenció del DNA de l’organisme que s’ha d’estudiar i s’aïlla de la resta de molècules. El DNA constitueix una molècula de maneraviscosa y gracies a això es pot aïllar d’una manera més senzilla.
2.Fragmentació del DNA en segments discrets. En aquest procés s’aïlla el gen de la macromolècula. D’aquí s’aconsegueix un cromosoma però com té molts gens s’ha d’obtenir segments més petits que aquests. Per fer-ho s’han d’utilitzar la genètica bacteriana. A les bactèries hi ha uns enzims els quals són capaços de reconèixerseqüències especifiques de DNA i separar-lo. Aquests enzims s’anomenen enzims de restricció i s’encarreguen de protegir de amenaces estranyes.
3.Aislament i identificació d’un segment d’interès. La genètica bacteriana identifica el fragment de DNA. Es van treballar amb virus bacterians, amb bacteriòfags i amb plàsmids. Són els responsables de la transferència de material genètic.
Hi ha un vídeo querepresenta això http://www.youtube.com/watch?v=YdjvUv-1vCI


Aplicacions

Humans(reproducció in vitro)


Moltes persones tenen el desig de tenir descendència però per raons genètiques no se’ls és possible. Per això, s’han investigat altres formes de fer possible la reproducció entre gàmetes humans.
El 25 de juliol es va practicar la primera reproducció in vitro en la espècie humana. Es vaextreure un òvul de l’ovari de la mare, i es va introduir en un tub de plàstic. En aquest mateix tub es va introduir l’espermatozoide del pare per tal de produir-s’hi la fecundació. Al òvul se li va permetre reproduir-s’hi 3 vegades i després es va implantar a l’úter de la progenitora.
Amb aquest mètode, va néixer la reprogenètica.
Actualment es poden congelar els òvuls i els espermatozoides, oinclús embrions per tal de ser utilitzats posteriorment i ser implantats en la mateixa donant o en alguna dona que ho necessiti.


Aplicacions en Animals Transgènics.
La biotecnologia actual permet dissenyar i generar animals transgènics amb determinades característiques. Entre les seves utilitats hi ha la d’utilitzar-los com a models per a l’estudi diverses malalties humanes
Objectius principalsMajor productivitat.
Es a dir, si per exemple volem que una vaca produeixi mes llet.
Resistència a malalties.
S’implanten gens per enfortir el sistema immunològic de l’animal, i d’aquesta manera aconseguiríem que fos mes resistent o immune a certes malalties. Exemple: Vedelles resistents a la mastitis(que es d’inflamació de la mamella)
Millorar paper nutritiu.
Millorar les sevescaracterístiques per tal que alhora que la gent els consum això pugi ajudar-los d’alguna manera. Ja sigui per tal de que no engreixin tant o sigui beneficiós per al sistema humà.
Animals productors de compostos d’interès per
a la industria farmacèutica i alimentària.
Farmacéutica: son utilitzats per avançar el tractament de malalties perproduir medicaments de manera endògena(es a dir, que es desenvolupi dins) o com a donants d’òrgans. Exemple: la utilització de ratolins en d’investigació de la cura contra el càncer.
Recerca bàsica. Models de malalties humanes.
Molts animes transgènics es creen per entendre millor el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS