Blo 2 T2

Páginas: 3 (684 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2015

1. Indica quin tipus de font es tracta. 
Es tracta d’una font històrica secundària , pública i textual de caire històric, ja que es tracta d’un breu resum de la biografia del General Batet, escriten una època posterior als fets, extreta del museu d’història de Catalunya, 17 de febrer de 2012.

2. Indica a quins fets es refereix aquesta frase: "Batet es va mantenir fidel al govern legítim...el 1934 contra la revolta de les esquerres " (5-6 línies) (3 punts)
(has d'explicar aquests fets, quin era el govern legítim - el context històric- i l'actuació del General Batet. Tens aquest documentindicatiu- enllaç-).
Cal situar-la durant el bienni negre (1933-1936) , període de la segona república espanyola on eleccions de 1933 donaren majoria a la dreta enfront una esquerra dividida.

Amb eltriomf de l partit republicà radical d’Alejandro Lerroux i la seva posterior coalició amb la CEDA (dreta catòlica), es desencadenà la revolució d’octubre de 1934 a Catalunya, amb un governrepublicà d’esquerres escollit per eleccions municipals, que intentà la creació de l’estat català de la República federal espanyola, recolzat per el president de la Generalitat, Lluís companys.

El generalBatet capità general de la IV divisió orgànica de Catalunya,era leal al govern legítim , es a dir a la republicà espanyola , fou un personatge important en la revolució del 6 d’octubre de 1934, toti que a Catalunya li ordenaren ajudar a la creació de l’estat català, va fer el contrari i va obeir a Madrid. Declarà estat de guerra i sufocà la rebel·lió, per lo que va ser premiat amb la laureadade San Fernando.

3. A partir de la lectura del text explica la reforma militar que pretenia fer el govern de la República, i el seu Ministre de la Guerra, Manuel Azaña, i com era considerat elGeneral Batet.(5-6 línies) (2punts)

Manuel Azaña organitzà una reforma militar mitjançant un conjunt de decrets aprovats entre abril i setembre de 1931 durant el govern provisional de la segona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Blo 2 T2
  • EJ 1 Matematicas T2 2
  • bloos
  • T2
  • T2
  • T2
  • T2
  • T2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS