BRECHA DIGITAL

Páginas: 5 (1097 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2015
BRECHA DIGITAL
Com la social o la socio-economica = es pot dur a terme entre estats, paisos..
1995: LA NTIA va designar amb el concepte de digital divide per dessignar la desigualtat entre els que tenen un ordinador i els que no.
2001: Castells defineix divisoria digital com a la disperitat entre els que tenen i els que no tenen internet.
2002 Mitos SI Cabero: deia a un mite que les tic sonafavoridores d’un model democràtic d’educacio que faciliti l’acces a totes les persones. Una educacio per a tots.
2004 Cabero: diferencia produida entre aquelles persones / institucions / societats que poden accedir a la xarxa i aquelles que no poden fer-ho
S’ha penat que la informacio sense limitacions geografiques i temporals s’hauria de posar al alcanç de tot el mon.

Podem estblir altrestipus de breches:
2003 Serrano Martínez : la brecha digital es la separacio que existeix entre persones, que utilitzen les tic com una part rutinaria de la seva vida diaria. I aquelles que no tenen acces d’elles, i no sàpiguen utilitzar-les.
La brecha digital se define como la separación que existe entre las persona que utilizan las TIC como una parte rutinaria de su vida diaria y aquellas que notienen acceso a las misma y aunque las tengan no saben como utilizarlas.
Tipus de brecha digital:
D’accés: Seria la focalitzada cap a la possibilitat o no de disposar de recursos necessaris per poder accedir a la informació, establir una comunicació. Es trova molt relacionada amb el nivell socio-econòmic.

D’ús: Nivell de capacitacio de les persones per utilitzar les tic. A més de tenir accés al’infraestructura, s’han de tenir els coneixements necessaris per utilitzar-les. Trobam persones que disposen dels recursos pero no saben com fer l’us.

De qualitat d’ús: Derivada de l’anterior. On l’enfasi d’aquesta tipología redica en la major o menor qualitat de coneixement. Hi ha personesque no utilitzen les tic per una major utilitat. No potencies les teves capacitats

Podriem parlar demoltes més:

Relacionada amb el gènere, segons Castaño en el 2008: parla d’una segona brecha digital. Afirma que hi ha diferents usos i habilitats entre homes i dones respecte a les TIC. Mante que la brecha digital de genere no es un problema d’acces i us d’internet, sino que esta relacionada amb el domini masculir de les arees estrategiques de l’educacio i del mon relacionat amb les ciencias, lesengenyeries i les tic, aixi com l’escasa presencia de les dones en aquestes arees.

Avui en dia podem trobar noves classes socials denominades: inforics i infopobres

Inforics: si soc capaç d’usar-la, i la qualitat d’us me determina


INDICADORS SOCIALS DE LA BRECHA DIGITAL:

La brecha digital es un réflex del desenvolupament huma. S’ha d’entendre com un entorno 0n s’ha de fer réflex comMartínez 2006, realitza diferents estudis per poder determinar el grau d’aquesta brecha digital. Index utilitzats:

Nacions Unides – Desenvolupament humà
Unió internacional de Telecomunicacions – Acces digital
Forum econòmic mundial - Networked readiness index
OECD - Information technology / Communication outlook
Els estudis que han realitzat tenen en compte els paramentres mes rellevants per indicarsi un pais tendeix cap a s’inforics o s’infopobres.
Aquests indicadors utilitzats, hi ha indicacadors mes relacionats amb el desenvolupament i altres que es centren mes en la part tecnológica. Ex: la taxa de vida en neixer, la matricula escolar, la qualitat d’ampla banda, infraestrucutures, el cost d’acces a internet.
Els indicadors s’organitzen en quatre gans categories (Raya Merino 2004)Infraestructures i equipaments
Condicions d’accessibilitat
Habilitats i coneixements
Usos d’internet
Per tal d’analitzar aquest análisis, trobam el proposit de cada categoría, els eixos d’interes, posibles exemples, itupus de funcio publica

Indicadors d’infraestructura:
Proposit: elements fisics que posibiliten la connexio
Eixos d’internet: red telefónica, numero de dispositius…
Alguns...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Brechas Digitales
  • Brecha Digital
  • Brecha Digital
  • Brecha Digital
  • Brecha digital
  • Brecha Digital
  • brecha digital
  • BRECHA DIGITAL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS