Brida

Páginas: 3 (606 palabras) Publicado: 7 de junio de 2015
Adrià Laparra Barrera 1r BAT. D

Maria Mercè Marçal(Brida)

Va néixer el 13 de novembre de 1952 a la cuitat de Barcelona i va morir el 5 de juliol de 1998, va ser poeta, traductora i narradora. Finsals deu anys, passa la infantesa a Ivars d’Urgell, d’on ella es considerava sempre originària. Estudia el batxillerat a l’institut de Lleida, després d’haver obtingut una beca. De ben jove comença aescriure els primeres poemes, en castellà, ja que la seva formació a causa de la dictadura, fins aleshores havia estat en aquesta llengua. Però influïda pel moviment de la nova cançó comença aescriure els primers versos en català.
El 1969 es va traslladar a Barcelona per ingressar a la Universitat. Es va llicenciar en Filologia Clàssica, i posteriorment exercí de catedràtica de Llengua iLiteratura Catalanes en diversos instituts.
Del 1969 al 1971 vivia en un col·legi, on va conèixer el poeta Ramon Pinyol Balasch amb qui es va casar l'any 1972, però quatre anys més tard es van separar.
El1980 té la seva filla Heura, que decidí criar tota sola i a qui va dedicar alguns dels seus poemes (Triar, entre ells), i amb la qual el tema de l'embaràs i la maternitat entren a la seva obra.
BridaAquesta poesia s'anomena "Brida" del llibre "Bruixa de dol" escrit per Maria Mercè Marçal, publicat l'any 1972. El títol "Brida" significa agafar les coses o el que tenen els cavalls a la boca per poderdomar-los.
El tema principal és la llibertat, aquestes ganes que té l’autora de sentir-se lliure i que ningú li mani.
Parla de la Festa dels Folls (Una festa tradicional que s’ha recuperat fa 10anys, que es celebra el 28 de desembre, el dia dels sants innocents, al Camp de Mirra, una petita localitat de la Comunitat Valenciana), i diu que hi vol anar, i que vindrà d’un lloc que no ho sabràningú i “amb els llavis oscats”, que com diu a continuació, és senyal de molta vida, és a dir, d’haver viscut molt, per tant vol arribar d’un lloc amb senyal d’haver-hi aprofitat, sense que ningú...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bridas
  • Brida
  • Bridas
  • Brida
  • brida
  • brida
  • brida
  • QUE ES UNA BRIDA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS