Butà

Páginas: 2 (303 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2013
Butà és un país que s’ha democratitzat fa relativament molt poc i que s’està començant a obrir a la resta del món. El que el fa especial és que en vers de mesurar elseu país amb el producte interior brut (PIB) com fan la majoria de països desenvolupats ho fa amb la felicitat interior bruta (FIB). Amb això el que es pretén és donarmés importància a les persones i la seva qualitat de vida que als diners. Per arribar a aquesta conclusió Butà ha estudiat els països desenvolupats abans d’ell per evitarcometre els errors que aquests han comès.
El concepte de felicitat interior bruta que és du a terme a Butà es fonamenta en quatre pilars. El primer és undesenvolupament social econòmic sostenible i equitatiu, el segon la preservació i promoció de la cultura, el tercer la conservació del medi ambient i el quart el bon govern.
Ambaquestes mesures s’aconsegueix que la qualitat de vida i la felicitat siguin el més important i el que més es valora a aquest país. I per saber si s’està fent bé i sifunciona cada dos anys els ciutadans bhutanesos responen una enquesta on es mesura la seva felicitat.
A Espanya en canvi això no és així. El que més es té en compte alnostre país és el PIB. Si es produeix molt, si es guanyen molts diners,... però no es té gaire en compte la felicitat dels ciutadans. Així com els bhutanesos s’han fixaten els països desenvolupats per poder desenvolupar-se ells, els països ja desenvolupats haurien d’estudiar l’economia de països en vies de desenvolupament com Butà permillorar la qualitat de vida dels ciutadans i donar-se compte de que la producció i el fer diners són tan importants com la felicitat interior bruta dels ciutadans.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Butan
  • Geografía de Bután
  • Bután
  • Butaán
  • BUTE
  • But was it murder?
  • Buter
  • como butear una memoria usb

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS