Cèl·lula

Páginas: 4 (836 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2013
A- Nucleol: És un corpuscle esfèric sense membrana. La seva funció és fabricar els ribosomes i el RNA-ribosòmic.

B- Nucli: Les principals funcions del nucli són contenir la informació genèticaque es transmet de generació en generació i controlar l'activitat que es produeix a la cèl·lula.

C- Reticle Endoplasmàtic Rugos: Sistema membranos compost per una xarxa de cisternes (saculs aplanats)i vesícules (saculs globosos) i tubols sinuosos que s'estenen per tot el citopasma. En el RER la rugositat aparent la donen els ribosomes. Les seves funcions són la sintetització de proteïnes ifosfolípids que formen la membrana, emmagatzematge i transport de proteïnes, lípids i la seva unió amb els glúcids.

D- Reticle Endoplasmàtis Llis: Format per una xarxa de tubols units al RER. La sevamembrana té molts enzims però no té ribosomes adossats. La seva funció principal es la sintesi de lípids. Altres funcions del REL són destoxificació de les cèl·lules i participa en la contracció demusculs estriats.

E- Aparell de Golgi: És un orgànul comú a totes les cèl·lules eucariotes, es situa a prop del nucli i en les cèl·lules animals envolta els centriols. La compon una sèrie de vesículesen forma de sac, anomenades cisternes. Les cisternes s'apilen en grups de 4 a 8 i formen un dioctisoma.
Les funcions del Golgi són la maduració, acumulació transport i secreció de proteïnesprocedents del reticle endoplasmàtic.

F- Peroxisoma: Característic de les cèl·lules eucariotes, el trobem en el citoplasma o lligats a altres organuls com cloroplast o mitocondris. Són vesículesprocedents del reticle endoplàsmatic. Els peroxisomes contenen enzims que utilitzen l'oxigen per eliminar àtoms d'hidrogen d'alguns compostos. Els peroxisomes intervenen en multitud de processos metabòlics comla fotorespiració o processos de destoxificació.

G- Citoesquelet: Constitueix l'esquelet de la cèl·lula.
Està format per filaments i túbuls formats per la polimerització de diverses proteïnes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Cèl·Lula
  • La cel·lula
  • La Cel·Lula
  • Cel·Lula
  • La cel·lula
  • La cèl·lula
  • Cel·lula
  • La Cel·lula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS