Café de la Marina

Páginas: 13 (3063 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
Anàlisi de l’obra El Café de la Marina

Resum de la introducció del llibre de classe

A la taverna del mar
Sagarra en l’obra pretén representar a la població que viu a prop del litoral, per aquest motiu escull un cafè, lloc de reunió del poble i centre neuràlgic del mateix, on interactuen les persones que el regenten (el Libori i les seves filles, la Caterina i la Rosa), les persones que hiviuen al poble (com ara els pescadors que treballen a la costa o les donzelles que cusen i la fan petar al cafè) o les persones que hi van de pas pel poble (l’Artista, en Bernat o el Valent). Així crea un centre sociocultural totalment vàlid per a construir el seu ambient.
El temps que passa
Al llarg de l’obra el temps no s’especifica, no sabem en quina època històrica es situa l’obra ni enquin any o segle; encara que ho podem deduir a partir del que diuen els personatges, com ara el Libori quan parla de que el cafè guanyava més calers durant la guerra, o com pel que fa al Claudi d’anar-se’n a Amèrica a buscar el somni americà molt típic del segle XIX. Tanmateix, es tracten d’especulacions ja que en Sagarra no ens especifica en cap moment el context històric de l’obra.
Pel que fa altemps dins la obra, podem dir que aquest està lligat a l’estat d’ànim de la Caterina, és a dir, quan la situació se li complica en el moment en el qual el seu pare formalitza el matrimoni que es realitzarà entre Missiu Bernat i ella, l’acte acaba a les fosques, de nit; en canvi, quan ella es casa amb el Claudi l’acte acaba a plena llum del dia. L’ambient és el reflexe dels sentiments de laprotagonista.
Els tres mosqueters
En l’obra tenim dos triangles amorosos clars. El primer el trobem entre la Caterina, el Claudi i l’Artista que arriba de pas del poble; aquest, però, acabarà ràpid perquè el Claudi refusarà l’oferta de la voluptuosa estrangera. Seguidament trobem el triangle amorós entre la Caterina, el Claudi i en Bernat, aquest serà una mica més difícil de resoldre però essolucionarà quan aquest últim escolti els rumors de la gent del poble i se’n vagi del poble i l’obra acabi amb final feliç per a en Claudi i la Caterina.

El bitllet cremat
El triangle amorós del que s’ha parlat anteriorment entre la Caterina el Claudi i en Bernat tindrà un final feliç per als dos primers. Quan en Bernat se’n va del poble i el Claudi s’assabenta de la seva fugida, decideix cremar el seubitllet cap a Costa Rica i, en un atac de passió d’amor i desenfré, la Caterina el besa.
Sagarra finalitza tots tres actes de l’obra amb un fort emotivisme per trencar amb el dramatisme que es creava durant aquests.
El Cafè de la Marina per dins
L’obra s’estructura en tres actes; plantejament, nus i desenllaç, de la manera clàssica. Primerament s’introdueix informació dels personatges, detots i cadascun d’ells, per a poder entendre la trama final; en el nus, es desenvolupa tota l’acció que ens portarà de cap al desenllaç on tots els personatges intenten solucionar el seu destí individual que es troba en joc. És per aquest motiu, el de solucionar el destí, que al llarg de l’obra augmenten el número de diàlegs individuals entre els personatges i, en el tercer acte, són moltabundants.
Una vida difícil
En efecte, tal i com diu el títol de l’apartat, en aquesta obra ens plantegen els problemes propis de la societat de l’època, és a dir, els problemes econòmics i, també, les petites trampes que feien, per a aconseguir diners per a sobreviure. És un clar reflexe social del moment.
Tot el que necessites és amor
En el transcurs de l’obra de Sagarra cada cop es fa mésevident al final; podem observar con l’amor és la salvació pels dos protagonistes. És evident que l’amor significa per al Claudi la salvació, la manera de trobar una estabilitat en la vida i de no haver de buscar solucions extremes per trobar una tranquil·litat o un final feliç; d’altra banda, per a la Caterina significa al final dels rumors que corren entorn el seu casar i de ser el motiu pel qual...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS