Cancer De Colon

Páginas: 8 (1936 palabras) Publicado: 11 de junio de 2012
CÀNCER DE CÒLON

Què és el càncer?


El càncer és un tipus de malaltia en què un grup de cèl·lules desenvolupen un creixement descontrolat, es divideixen més enllà dels límits normals, invasió, intrusió i destrucció dels teixits adjacents i a vegades metàstasi,s'estenen a altres punts del cos a través de la limfa o la sang. Aquestes tres propietats malignes dels càncers els distingeixen delstumors benignes, que s'autolimiten i ni envaeixen ni metastatitzen. La majoria de càncers formen un tumor, però alguns, com per exemple la leucèmia, no ho fan. La branca de la medicina que s'ocupa de l'estudi, el diagnòstic, el tractament i la prevenció del càncer és l'oncologia.


Què és un càncer de còlon?


El càncer de còlon és una malaltia en la qual les cèl·lules malignes eslocalitzen en la porció intermèdia i més llarga de l'intestí gruixut. És un tipus de càncer bastant comú en molts països, però també resulta fàcil de detectar, té un alt grau de curació i triga molt a desenvolupar-se. El còlon, juntament amb el recte, porció final de l'intestí gruixut, és el lloc on s'emmagatzemen la femta abans de ser expulsades a l'exterior a través de l'anus. En encarregar-se d'aquestalabor, acumula substàncies de desferra, per la qual cosa és un lloc propici per a l'aparició d'un càncer. Per això és important reduir el temps d'acumulació al mínim, adoptant una dieta equilibrada que faciliti el trànsit intestinal al màxim.


Causes del càncer de còlon:


Edat. La major part dels casos de càncer de còlon es presenta en pacients majors de 50 anys.

Dieta. El càncer decòlon sembla estar associat a dietes riques en greixos i pobres en fibra. En aquest sentit, actualment s'estan duent a terme nombroses investigacions.

Herència. En el càncer de còlon exerceix un important paper l'herència familiar, ja que existeix la possibilitat que es transmeti hereditàriament i predisposi a la persona a sofrir la malaltia. No obstant això, això pot detectar-se i el càncertractar-se de manera precoç.

Historial mèdic. S'ha demostrat que els qui tenen una major predisposició a patir aquesta malaltia són les persones que tenen o han tingut: pòlips, creixement benigne de còlon o recte; Colitis ulcerosa, inflamació o ulceració del còlon; Càncer com a mama, úter o ovari. Parents que també han sofert de càncer de còlon.

Estil de vida. Existeixen certs factors que depenende l'estil de vida i que predisposen a l'aparició del càncer de còlon, com, per exemple, l'obesitat, la vida sedentària i el tabaquisme.

Diagnòstic:


El càncer de còlon i recte pot presentar símptomes variats i poc específics, com ara:

( Canvi en el ritme de les deposicions de diverses setmanes de duració: diarrea, restrenyiment i sensació d’evacuació incompleta després de lesdeposicions.

( Anèmia: és més freqüent en els tumors de còlon dret a causa del sagnat no visible en les femtes. El símptoma principal és el cansament.

( Sang a les femtes: en els tumors de sigma i recte.

( Molèsties abdominals: dolor, inflamació i acumulació de gasos que poden augmentar amb la ingesta.

En les fases avançades de la malaltia, els símptomes són molt diversos i depenen de lalocalització,la grandària i l’extensió del tumor. En aquesta situació, pot anar acompanyada de manca de gana amb disminució de pes, febre i cansament. En el càncer de recte pot presentar-se dolor, sensació d’evacuació incompleta i incontinencia.

La detecció precoç i el diagnòstic de càncer colorectal és molt important. Com més aviat es detecti, més probabilitats hi ha de curació.

Hi ha diferentsproves que permeten la detecció i el tractament en les fases inicials del càncer, així com també la identificació i l’extirpació dels pòlips que poden evolucionar cap a un càncer.


Les proves més freqüents per diagnosticar-lo són:


( Detecció de sang oculta en femtes: És una prova senzilla que permet descobrir petites quantitats de sang en les deposicions, no identificables a primera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cáncer de Colon
  • Cancer De Colon
  • Cancer de colon
  • Cancer de colón
  • Cancer de colon
  • cáncer de colon
  • cancer de colon
  • Cancer de colon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS