Cancer

Páginas: 6 (1319 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
1.L’ABASTIMENT D’AIGUA POTABLE
L’aigua que utilitzem a casa nostra prové dels rius , pous o embassaments . Es condueixen mitjançant canonades fins a les plantes de tractament , on se’n modifica la qualitat perquè pugui ser consumida .
La instal.lació de lampisteria
El conjunt de les instal.lacions que canalitzen l’aigua de la xarxa de distribució urbana fins als punts de consum a l’interiordels habitatges constitueixen la instal.lació de lampisteria . Una presa connecta la xarxa exterior de subministrament amb la instal.lació general de l’edifici .
L’aigua calenta sanitària
La producción d’aigua calenta es pot realizar mitjançant dos sistemes ; individual per a cada habitatge o central per a tot l’edifici .
Pot ser un escalfador o termos elèctric ,una caldera de gas o uncol.lector solar .Un cop escalfada , l’aigua es dirigeix a les aixetes per una canonada diferent de la de aigua freda
Control i regulació de la pressió de l’aigua
La varietat en l’altitud del terreny pot provocar que l’aigua no arribi als pisos més alts , o també que els més baixos tinguin un excés de pressió que comporti i incomoditats i problemas en la instal.lacio . Amb grups de pressió s’eleval’aigua fins als pisos més alts , i amb vàlvules reductores es disminueix la pressió als nivells habituals d’us .
2.L’ELEVACIÓ D’AIGÜES RESIDUALS
L’evacuació d’aigües brutes constitueix l’anomenada xarxa de sanejament o evacuació per garantir l’evacuació rápida de les aigües .
Xarxa d’evacuació en l’habitatge
* Els aparells sanitaris , que recullen l’aigua bruta , se situen en el punt deconsum d’aigua . Disposen del desguàs que en l’obertura del desguàs es col:loca una vávula que permet la seva connexió a la canonada .
* Les canonades , que solen ser de PVC condueixen els residus cap a la seva evacuació .
Xarxa d’evacuació de l’edifici
* Els baixants , es fixen als murs mitjançant abraçadores per evitar que es moguin i es tapen amb maó perquè quedin amagades i protegides.
* Les arquetes , son recipients de forma variada construïts normalment amb maó i la missió dels quals és recollir els residus provinents dels baixants .
Xarxa del clavegueram

El clavegueram recull les aigües brutes procedents dels edificis i de la pluja , i les condueix , mitjançant canonades , a les estacions depuradors .

En les estacions depuradores les aigües se sotmeten adiversos tractaments perquè el medi receptor sigui capaç d’assimilar-lo .
3. LA INSTAL.LACIÓ ELÈCTRICA
La missió de la instal.lació elèctrica és subministrar als habitatges l’energia elèctrica necessària per realizar les tasques domèstiques.
La presa
La presa es la part de la instal.lació que uneix la xarxa de distribució general amb l’edifici . Aquesta unió es realitza mitjançant un tub enterratque allotja els cables corresponents
Instal.lació d’enllaç
La connexió entre la xarxa de distribució i la instal.lació interior de l’edifici s’anomena instal.lació d’enllaç . Aquesta instal.lació discorre sempre per llocs d’ús comú i es considera propietat de l’usuari , que se’n responsabilitza de la conservació i el manteniment .Conté la caixa general de protecció de l’edifici , des de laqual es realitza la connexió amb la companyia subministradora , els comptadors de consum d’energis de cada habitatge i les derivacions individuals
Instal.lació interior o receptora
La instal.lació de cada un dels habitatges s’inicia en el quadre privat de comandament i protecció i conté diferents dispositius de control .
Del quadre de comandament i protecció surten els cables que formant cadacircuit . Els cables són conductors de coure revestits amb plàstic de diferent color segons la seva funció
* La fase , que és el conductor pel qual entra el corrent elèctric .
* El neutre , que és el conductor per on el corrent surt de l’habitatge després d’haver recorregut els circuits .
* El cable de presa de terra , que va des dels circuits de l’habitatge fins el quadre de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cancer
  • El cancer
  • Cancer
  • Cancer
  • Que es el Cancer.
  • cancer
  • Cáncer
  • CANCER

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS