Casa Del Poeta Tràgic A Pompeia

Páginas: 5 (1223 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
CASA DEL POETA TRÀGIC DE POMPEIA
a) Situeu l’obra en el seu espai cronològic; històric i cultural.
Als finals del segle VIII a.C., la península itàlica estava habitada per diferents pobles. Els sabins i els llatins van ser els fundadors, l’any 753 a.C. del poblat de Roma, que amb el temps es va convertir en la capital d’un dels imperis més poderosos.
La història de Roma es divideix en tresperíodes:
-monarquia etrusca: s. VIII a.C. – VI a.C
-República: s. VI a.C – I a. C.
-Imperi: s. I a.C. – V d. C.
El Panteó va ser construït durant l’època imperial. L’època imperial estableix un nou sistema polític, liderat per un emperador que es divideix el territori en províncies.
Però al segle V a.C. les tribus bàrbares del nord d’Europa inicien la reconquesta dels seus dominis i assetgenl’imperi fins que l’any 476 Ròmul Augústul és derrotat junt amb l’Imperi Romà d’Occident.
L’art romà rep influències de l’art etrusc i de l’art grec.
La religió romana era politeista i va assimilar influències de diverses cultures amb les quals va estar lligada. Del contacte amb el món grec va adoptar la mitologia i les representacions de divinitats gregues. De la influència de la cultura etrusca enva adoptar el culte privat.
Al llarg de l’etapa imperial es va generalitzar la divinització dels emperadors, als quals es venerava i se’ls hi dedicaven estàtues i retrats com a signe d’admiració. Tenien una funció clarament propagandística.
El procés de romanització va ser bastant complex. Principalment la llengua: el llatí, element que va unificar tot l’Imperi romà i va originar totes lesllengües romàniques. Altres elements són el Dret civil romà, que en molts aspectes continua vigent fins ara. L’urbanisme, la introducció de nous edificis (com els aqüeductes o els amfiteatres) i la xarxa de carreteres, que denota el sentit pràctic i racional del poble romà. La literatura romana també va influir molt en la literatura posterior. Podem destacar autors com Plaute, Virgili, Horaci i Ovidi. 
Aquesta casa està situada a Pompeia. La ciutat fou fundada pels oscs, un poble preromà, al segle VII a.C. Està situada al golf de Nàpols. El setge del general romà Luci Corneli Sul·la l’any 91 a.C. la va convertir en una colònia sota el nom de Colonia Veneria Cornelia Pompeiarum. Posteriorment, Pompeia esdevingué un lloc d’estiueig de les classes opulentes.
El 24 d’agost de l’any 79 d.C., elVesuvi va entrar en erupció i va soterrar completament sota una pluja de pedra tosca, la ciutat de Pompeia. Actualment, Pompeia és el jaciment arqueològic romà més ric del món, una ciutat romana sencera paralitzada per l’erupció que la va sepultar i que permet reconstruir amb detall la vida quotidiana dels seus habitants.
All segle XVIII es van iniciar les excavacions.
 
b) A quin estil pertany.Enumereu cinc característiques formals i/o conceptuals d’aquest estil.
Pertany a l’època imperial romana.
-És una vil·la, és a dir, una casa d’un romà ric. Normalment estaven situades a les afores de les ciutats.
-És un tipus de casa mediterrània en què les habitacions estan al voltant del pati. Trobem una semblança a les cases andaluses d’avui en dia.
-Normalment les domus estaven decoradesamb mosaics i pintures. Els edificis romans es poden diferenciar segons si són privats o públics. En l’àmbit privat trobem les cases, que poden ser les domus (unifamiliars) o les insulae (de veïns). Els emperadors, per la seva banda, es van fer construir, per al seu plaer i propi gaudi, vil·les grans i palaus als afores de les ciutats.
 
-Els mosaics decoraven el terra de l’habitatge, com sifossin catifes. Estan fets amb tessel·les que es policromaven. Podien representar escenes o decoracions geomètriques. Un dels més destacats és el del poeta tràgic, un mosaic complex i amb molts colors.
-La pintura decorava les parets. En aquest cas tenim una pintura que representa una escena mitològica.
 
 
c) Tipus de planta. Descripció dels elements de suport (pilars, columnes i els seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Casa del poeta trágico de pompeia
  • Casa Del Poeta Tràgic
  • Casa del poeta trágico de pompeya
  • CASA DEL POETA TR GIC DE POMPEIA
  • La casa del poeta tràgic
  • diario de un poeta recien casado
  • CASA DEL POETA TRÀGIC
  • El trágico fin de la viejita de la casa de dulces.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS