Casa del poeta trágico de pompeia

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
CASA ROMANA
CONTEXT:
Pompeia fou fundada pels oscs, al s.VII a.C. L’erupció del Vesubi (79 d.C.) va destruir per complet la ciutat, que va quedar sepultada per les cendres i la lava fins als.XVIII, quan es comencen les escavacions arqueològiques que portaren a trobar les ciutats i estudiar-les. S’ha pogut conèixer l’organització social i urbanística de les ciutats romanes, perquè la lava hamantingut pràcticament intacta la ciutat i la decoració interior dels edificis. Casa del poeta tràgic, un model típic de domus pompeiana.
ESTIL:
-Sistema constructiu arquitravat i el d'arc i voltat.-Arquitectura funcional i pràctica.
-Major preocupació pels aspectes tècnics que no pas pels d'estil o decoratius.
-Decoració de les estàncies amb mosaics i pintures murals al fresc.
-Sistemaconstructiu que combina diferents tipus de materials (mao, totxa, pedra, etc) depenent la funcionalitat en cada cas.
ANALISI:
La vivenda tenia dos pisos, però només es conserven restes significativesde la planta baixa. Estava estructurat en dos grans espais: l’atrium (pati tancat) i el peristylum (pati porticat). Al voltant d’aquest dos espais s’articulen les diverses estances.
Hi ha un passadísestret que dona acces a l’interior, al’atrium, on hi ha una obertura (compluvium) al centre de la sala que es correspon al terra amb una pila rectangular (impluvium) que recull l’aigua de la pluja. Abanda i banda de l’entrada hi ha dos grans espais comunicats amb l’exterior (tabernae). Al voltant de l’atri hi ha diverses habitacions (cubicula) per a convidats o familiars. L’atri i el peristilestan comunicats per un passadís i per la sala més gran de la casa, (tablinum. Al voltant del peristil hi ha les estances privades de la casa: a l’esquerra les habitacions de la familia i una entradasecundària, i a la dreta, la cuina i un gran menjador (triclinium). A l’extrem esquerre hi ha una piscina envoltada de columnes que dona a una capella petita (lararium). A les habitacions no hia ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Casa Del Poeta Tràgic
  • Casa del poeta trágico de pompeya
  • CASA DEL POETA TR GIC DE POMPEIA
  • La casa del poeta tràgic
  • diario de un poeta recien casado
  • CASA DEL POETA TRÀGIC
  • El trágico fin de la viejita de la casa de dulces.
  • Pompeia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS