Caso Iberia Uoc

Páginas: 11 (2660 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2015
Neus Guasch Ribas


Prova d'avaluació continuada 1. La nova Iberia

PREGUNTES DEL CAS
1.- A partir de la informació proporcionada en l’enunciat, i la informació que pugueu extreure d’altres fonts sobre la companyia, quina orientació de l’empresa cap al mercat creieu que s’està donant a Iberia en els últims anys? Justifiqueu degudament la resposta.
Baix el meu punt de vista i tenint en comptel’apartat primer del mòdul I, Iberia segueix la trama d’orientació al màrqueting. L’objectiu com es pot entendre de l’enunciat és vendre el major nombre de vols ja que actualment hi ha més oferta que demanda atesa la gran quantitat d’aerolínies existents i així obtenir uns beneficis derivats del volum de vendes.
Així, mitjançant les tècniques de màrqueting s’orienta al consumidor, persuadint-lo ambles seves millores ja que el consumidor escull el producte segons les característiques d’aquest i l’empresa el crea segons les seves necessitats (millora l’acomodació, el menjar i les pantalles per interactuar durant el vol, més puntualitat, etc.) .
Així doncs veiem que Iberia ha utilitzat estratègies en els preus (amb la subhasta), planifica els canals de distribució (actualitza la web, crea unaApp i ofereix un servei de facturació online) i es promociona de forma correcta (anuncis amb els empleats que es difonen en la xarxa i modificació del logotip per a que tothom en parli). Per tant veiem que ha fet un bon treball en les 4P del màrqueting. Aconseguint fidelitzar al consumidor i assegura la durabilitat de l’empresa a llarg termini gràcies al volum de vendes.
Tot i el que hem dit finsara, podem veure com Iberia intenta orientar-se cap a un enfocament relacional, cosa bastat difícil tenint en compte com es compren actualment els bitllets d’avió. Tot i així ha millorat l’àrea d’atenció al client i ha redissenyat el programa de fidelització d’Iberia Plus, conreant així les relacions amb el client.
2.- Determineu quin és el paper que juga la comunicació en aquesta empresa.Justifiqueu degudament la resposta.
Iberia utilitza la comunicació a més de per vendre el seu producte i relacionar-se amb els potencials compradors, per transmetre la identitat i els valors de l’empresa, a través de, per exemple l’espot protagonitzat pels seus treballadors, els quals juguen un paper fonamental a l’hora de comunicar.
Així veiem com la comunicació no té una funció tant de persuasió, noés una transmissió unidireccional de l’empresa cap al receptor sense considerar la relació entre ells (perspectiva funcional, la primitiva), sinó que en aquest cas es té en compte que l’audiència no és homogènia sinó que abans de comprar compara i s’informa, que és realment el que es fa avui en dia gràcies a les TIC i, que a més a més cada vegada és més exigent. La finalitat d’Iberia és construirrelacions a llarg termini tenint en compte l’anterior (perspectiva relacional)
Tal i com es diu al mòdul I, tot comunica així que Iberia no només comunica amb el seu anunci fet pels treballadors, també comunica la seva intenció i forma de fer amb la resta de mesures preses. Així podem dir que utilitza diferents eines coordinades en la mateixa direcció, cosa que no totes les empresesaconsegueixen.
Així doncs podem dir que Iberia practica la Comunicació Integrada de màrqueting (CIM) la qual es defineix perfectament al mòdul I com “la manera d'entendre i dur a terme les comunicacions de màrqueting que requereix una harmonització adequada dels diferents instruments de comunicació, entre si i amb la resta d'activitats de l'empresa, a fi que els missatges, fins i tot transmetent significatsdiferents i dirigint-se a audiències diferents, siguin consistents i contribueixin a crear vincles favorables entre la marca i els públics d'interès i a assolir els objectius de màrqueting”, tenint, gràcies a les CIM un avantatge competitiu respecte d’altres aerolínies, lo qual es demostra en els últims resultats de l’empresa.

Per acabar, fixar-nos que hi ha un cert paral·lelisme entre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • caso iberia
  • Caso iberia
  • Caso Iberia
  • Caso Iberia
  • Caso de iberia
  • Caso Iberia
  • Caso Iberia
  • caso iberia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS