Castellano

Páginas: 4 (827 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
Sant Vicenç de Cardona


mari.jpg

palc.jpg Planta

nave.jpg Nau central.

arcos.jpg Interior de Sant Vicent de Cardona.

crip.jpg La cripta

int.jpg L’absis central


Esquemade comentari d'una obra arquitectònica

1. Situació i documentació general
a) Catalogació:
Les informacions sobre aquesta església Sant Vicenç de Cardona daten de l'any 980 es té constància quehi vivia una comunitat de clergues. En el 1019 el vescomte Bermon va a reactivar aquesta comunitat, instaurant la regla canònica d'Aquisgrà.
L'any 1029 el vescomte Bermon va subvencionar les obres del'església Sant Vicenç de Cardona, el arquitecte d'aquesta obra és desconegut, que va ser consagrada el 1040 pel bisbe Eriball.
Està ubicada al cim del turó que domina la muntanya de sal i controlales vies que comunicaven el Bages, amb el Solsonès: Osona.
b) Ressenya breu: el material que es va utilitzar per construir aquesta església va ser la pedra tallada a carreu ors i lligats amb morterde calç, els seus murs són isòdoms el sistema constructiu és voltat.
Té: 19m d'altura, un portic i tres naus. La nau central fa més del doble d'amplada que les naus laterals, la diferència d'alçadaentre la nau central i les laterals va permetre obrir finestrals que donen lluminositat a l'edifici, també té una cripta on s'hi guardaven les relíquies que és construïda a partir de voltes d'arestes iarcs transversos.

2. Anàlisi formala) Elements de suport: l'edifici se suporta mitjançant murs i pilars, els pilars de la nau ventral, a les bandes laterals, són decorats amb arc de ressalts; iels costats frontals també mostren volades doblement esglaonades de manera que la posterior finalitza just a sobre les arcades i l'interior aguanta la volta de canó. L'edifici és completament voltat:La cúpula es veu de fora com un cim octogonal que il·lumina l'interior.
Pel que fa a l'exterior mostra volums ordenats segons una senzilla ordenació geomètrica, destaca el predomini de la línea...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS