( Català) Jaume Brossa

Páginas: 2 (423 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
1. Què critica Brossa del regionalisme i de la literatura de la Renaixença?

Brossa critica la literatura del renaixement, diu que és fullaraca, que fa un excessiu culte al passat i que s'apoderadel regionalisme és a dir que només s'inspiren en el poble. Pensa que les obre antigues no valen la pena ja que repeteixen el mateix estil. El renaixement pensa massa en el passat i no en la culturadel moment, diu que la literatura del passat és dolenta i no s'hauria d'utilitzar de referent sinó que s'hauria d'inspirar en els corrent literaris del moment.

2. Fins quin punt Brossa creu que lanova cultura que ell defensa ha de tenir en compte el passat?

Brossa defensa que la renaixença s'ha d'inspirar en l'ànima del poble, en les seves costums, els seus ideals, les seves alegries itristeses i que no ha de pensar en els temes del passat, ha de començar a utilitzar la imaginació per crear coses noves.

3. Quina classe social creu l'autor de l'article que ha de tenir un paperpreponderant en la recuperació cultural de Catalunya? Per què?

No hem d'esperar res de la burgesia ni tampoc de l'aristocràcia catalana, sino que ha de ser la massa anònima conservadora del patrimonicatalà la que ha de donar idees noves i pot fer renéixer la literatura.

4. Quines nacions proposa Brossa com a model a seguir? Quin et sembla el motiu d'aquesta tria?

Les nacions del nord com françapel romanticisme i les noves formes d'art. Catalunya ha perdut la seva anima Catalana i les nacions del nord ens ensenyaran el cami a seguir El motiu d'aquesta tria es que aquestes nacions en el seutemps tambe han perdut en algun moment la seva anima.

5. Encara que a les preguntes anteriors ja s'ha fet referència a algunes de les propostes de Brossa per modernitzar Catalunya, enumera-les araseguint l'ordre en què apareixen en el text.

Reconeixer que el renaixement literari es fullaraca.

Excessiu culte al passat que s'apodera del regionalisme que s'apoderà del regionalisme. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jaume
  • Joan Brossa
  • Catalán
  • catala
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS