Celulas madre

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (705 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de mayo de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Com aprofitar les cèl.lules mare:
El potencial de les cèl·lules mare, que són capaces de produir qualsevol tipus de teixit, ha creat enormes expectatives sobre la seva aplicació en medicina. Podriadonar solució a malalties com la diabetis de tipus I, l'Alzheimer, el Parkinson, a les cremades, a les lesions medul·lars que produeixen paràlisi, i també podria ser la solució definitiva perrealitzar trasplantaments sense que hi hagués rebuig immunològic per part del pacient, que és una de les principals causes de mortalitat d'aquests malalts.
En el cas del Alzheimer i el Parkinson, sorgeixenarran del deteriorament de determinats grups de cèl·lules del cervell. Els científics esperen substituir el teixit del cervell que s'hagi perdut trasplantant cèl·lules mare d'un embrió a la partdanyada del cervell.
On trobar les cèl.lules mare:
Molts científics consideren que les cèl·lules mare embrionàries són ideals per al tractament de malalties, ja que es multipliquen extensivament i espoden diferenciar en totes les cèl·lules i teixits del cos. Això no obstant, els embrions de 5 dies s'han de destruir. Per tal d'evitar els obstacles polítics i ètics que envolten les cèl·lules mareextretes d'embrions, els científics cerquen fonts alternatives:
• Una font prometedora de cèl·lules mare podria ser la medul·la òssia d'un adult. Les cèl·lules mare d'una medul·la òssia adultaprodueixen normalment cèl·lules sanguínies i de la medul·la òssia.
• Una altra opció de font de cèl·lules mare és la sang del cordó umbilical, la qual normalment es llença després del part. Avui dia,les companyies ofereixen la possibilitat de conservar la sang de la placenta i emmagatzemar-la, de franc, en cas que el fill emmalalteixi.Aquestes companyies reclamen que les cèl·lules mare cultivadesamb aquest mètode es poden destinar al tractament de trastorns sanguinis com ara la leucèmia i algunes malalties genètiques i immunològiques. En el futur, la sang del cordó umbilical podria ser una...
tracking img